Autostrada Sibiu – Oraștie – Bombă cu ceas

Inaugurarea lotului 3 al A1 Orăștie – Sibiu a fost o greșeală, iar mulți specialiști și-au expus părerile cu privire la modul eronat în care au fost aprobate soluțiile tehnice. Încă de la început, aceiași specialiști preconizau un real pericol în zona respectivă, cauza principală fiind potențialele alunecări de teren.

Iar erorile făcute atunci au început să iasă la suprafață. La propriu! Dovada stă în zona Viaductului Aciliu, unde terasamentul din jurul culeei s-a prăbușit. Toată lumea știa în momentul aprobării proiectului că autostrada va trece printr-o zonă cu sol nisipos, iar apa, ciclurile îngheț – dezgheț și nu în ultimul rând greutatea construcției vor duce la alunecări de teren. În plus, vibrațiile produse de trafic accelerază și mai mult acest proces.

autostrada ai sibiu orastie

Din păcate, cei care au aprobat proiectul nu au văzut soluțiile tehnice eronate, iar astăzi ne uităm la efectele produse de alunecările de teren din zonă. În urma deplasării solului, au apărut o serie de prăbușiri ale terasamentului din jurul culeii la Aciliu, iar mai departe, efectele vor ajunge în dreptul terasamentului autostrăzii.

Pe scurt, se vor forma gropi și fisuri în autostradă. Dar pericolul este și mai mare, întrucât există șansa ca zona respectivă să se prăbușească.

autostrada ai sibiu orastie

În altă ordine de idei, fie CNADNR, fie Ministerul Transporturilor ar trebui să observe gravitatea acestei zone și să închidă de urgență tronsonul Săliște – Cunța pentru a preveni un dezastru care să ducă la pierderi de vieți omenești.

Sursa | Biziday

Adaugă un comentariu