Având rol de vector de imagine, VW Caddy Edition vine pe piață ca o carte de vizită a faceliftului aplicat seriei de clasă compactă.

După startul precomenzilor pentru versiunile modernizate ale vehiculelor comerciale compacte VW Caddy, a demarat și producția acestor automobile la fabrica din Poznań. Primele exemplare VW Caddy 2025 vor ajunge la dealerii din Europa la sfârșitul lunii mai. Prin VW Caddy Edition vor fi promovate în mod special modernizările stilistice operate atât la versiunile cu ampatament noman sau lung (Maxi), cât și la cele de persoane sau de marfă (Cargo).

În versiunea de persoane, VW Caddy Edition poate prelua cu ușurință rolul de monovolum practic destinat familiilor numeroase și adepților unor variate activități sportive cu profil outdoor. Cine spune că un vehicul funcțional, cu o capacitate de transport considerabilă și un spațiu de neegalat, nu ar trebui să fie și el arătos? Designul atractiv și elegant este important pentru mulți oameni, iar Caddy ridică acum acest criteriu la un nou nivel. Un pavilion contrastant, vopsit în negru, este completat de numeroase detalii de design negre și inscripționări bine plasate care arată clar VW Caddy Edition este un vehicul cu personalitate. Pengtru variantele de persoane este disponibilă opțional inclsuiv o trapă panoramică integrată.

„VW Caddy Edition este punctul culminant al designului nostru legat de linia de produse Caddy', confirmă Albert Kirzinger, designer șef la Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV). „Pentru mine, tratarea Edition reprezintă o simbioză remarcabilă între un mai curat, mai orientat spre genul non-utilitar și o tușă sportivă. De aici rezultă o declarație de superioritate în conceptul general, sesizabilă pentru oamenii care apreciază un aspect atractiv, pe lângă funcționalitatea pură și spațiul incredibil', adaugă Kirzinger.

La rândul său, VW Caddy Cargo Edition impresionează prin noi elemente de design negre și echipamente suplimentare preluate de la versiunile Caddy Life. Toate noile modelele Caddy, inclusiv VW Caddy Edition, vor fi oferite la startul comercializării cu două motoare TSI pe benzină de 85 kW – opțional cu cutie de viteze manuală sau automată – și două motoare TDI. Varianta TDI cu o putere de 75 kW are o cutie manuală cu șase trepte, în timp ce varianta de 90 kW are un DSG cu șapte trepte. În 2024 vor mai fi introduse și alte variante de motor și cutie de viteze.

Modernizarea seriei VW Caddy aduce și integrarea la toate variantele a numeroase sisteme de asistență. Toate versiunile au acum instrumente de bord digitale în dotarea standard, iar variantele pentru pasageri au un sistem de infotainment nou, mai mare, cu un touchscreen de 10 inchi. În viitor, asistentul vocal IDA va fi disponibil ca opțiune – acesta va veni în plus cu funcția ChatGPT și facilități de tip VW Connect Plus. În viitor, toate modelele Caddy vor fi echipate standard cu recunoașterea semnelor rutiere, sistem de control al vitezei de croazieră, controlul parcării de la distanță și monitorizare avansată de atenție și somnolență a șoferului. Versiunile Cargo includ sisteme suplimentare în comparație cu versiunile precedente, cum ar fi airbag-uri laterale și cortină, o cameră multifuncțională, indicator de pierdere a presiunii în anvelope, asistență pentru menținerea benzii și asistență frontală cu monitorizare pietonilor și cicliștilor. O altă caracteristică nouă standard la Cargo este volanul multifuncțional, care este deja disponibil în versiunile pentru pasageri.

Adaugă un comentariu

Articole similare