Ministrul Transporturilor promite un drum expres Bacău-Piatra Neamț. Când va fi gata?

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că orașele Bacău și Piatra Neamț vor fi unite printr-un drum expres, în viitorul apropiat. Acesta este încrezător că lucrările vor fi încheiate până în anul 2022, cel târziu.

Drumul expres Bacău-Piatra Neamț se află momentan în etapa studiului de fezabilitate, însă Răzvan Cuc promite că lucrurile vor evolua într-un ritm bun. Finanțată din fonduri europene, șoseaua ar trebui să fie gata – potrivit estimărilor inițiale – cel târziu în 2022. Proiectarea și execuția ar urma să debuteze vara viitoare, urmând ca execuția propriu-zisă să dureze maximum doi ani.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Până la sfârșitul lunii august [n.r. vom avea] semnat contractul pentru elaborare. Ca și target ne-am propus ca până la sfârșitul lunii iunie, anul vitor, să lansăm proiectarea și execuția‘, a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, citat de Digi24.

Deși perioada de elaborare a studiului de fezabilitate e de 14 luni, vom comprima, voi discuta cu firma care va fi câștigătoare să comprimăm acest termen, tocmai ca să dăm proiectarea și execuția pe acest obiectiv deosebit de important care trebuie implementat de urgență, ca și conectivitate între cele două județe. Mă gândesc că pentru un drum de 61 de kilometri – că atâta este distanța – probabil o perioadă de maxim 24 de luni de execuție’, a adăugat acesta.

În momentul de față, între Bacău și Piatra Neamț se poate circula cu mașina pe două trasee: pe Drumul Național 15, care face legătura directă între orașe, sau pe Drumul European E85 și DN15D, trecând pe lângă municipiul Roman. Lungimile celor două trasee sunt de 61,4 km, respectiv 87,6 km.

 

Sursa foto: Facebook/Razvan Cuc

Adaugă un comentariu