Bloodhound SSC a fost prezentat în forma finală

Bloodhound este rezultatul unui proiect global care și-a propus să depășească recordul mondial de viteză terestră de 1.228 km/h. Mașina supersonică a fost prezentată în forma ei finală și o vom putea admira în acțiune abia la anul.

Primul test va fi realizat în Newquay, Regatul Unit al Marii Britanii, iar mai apoi, în luna august, proiectul se va muta în Africa de Sud unde va încerca să depășească recordul mondial de viteză de 1.228 km/h.

În urma acestor două teste, toți cei implicați în proiectul Bloodhound vor face revizuirile necesare pentru a trece de un alt prag important: 1.000 de mile pe oră (1.609 km/h). Acest din urmă proiect va avea loc în 2017.

Bloodhound SSC dispune de un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon. Resursele acestuia sunt suficiente pentru ca vehiculul să atingă 1.046 km/h. Din acel punct, boost-ul este oferit de un set de rachete hibrid NAMMO care funcționează alături de un motor V8 de 5,0 litri și 550 CP preluat de la Jaguar.

Puterea totală ajunge la 135.000 CP, iar dezvotlatorii sunt de părere că resursele sunt suficiente pentru ca accelerația de la 0 la 1.000 de mile pe oră să aibă loc în 55 de secunde.

Adaugă un comentariu