Bloomberg: BMW concediază 6.000 de persoane

BMW intentionează să concedieze aproximativ 6.000 de persoane în Germania în următorii trei ani ca parte a unui program de reducere de costuri, potrivit Bloomberg.

Majoritatea poziţiilor ar urma să fie eliminate la sediul central al companiei din Munchen în cadrul planului ce va fi făcut public în luna decembrie.

Klaus Froehlich, membru al board-lui responsabil pentru cercetare şi dezvoltare, ar urma să plece vara viitoare pentru că nu vrea să lucreze cu noul CEO Oliver Zipse, însă şeful board-ului de supraveghere, Norbert Reithofer, încearcă să îl păstreze.

Ca răspuns la articolul apărut pe www.bloomberg.com, BMW a anunţat că încearcă să îşi păstreze nivelul forţei de muncă în 2019 la acelaşi nivel cu cel de la finalul anului trecut.

„Ne folosim de uzură pentru a ne concentra chiar şi mai mult pe planurile de viitor şi pentru a ne spori eficienţa’, anunţă compania.

Pe de altă parte Milagros Caiña-Andree l-a anunţat pe preşedintele Consiliului Director al BMW AG că, din motive personale, nu doreşte să încerce obţinerea unui al doilea mandat ca membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru resurse umane şi relaţii de muncă.

taguri
Adaugă un comentariu