BMW a anuntat modelul M3 GTS

Noul musculos al celor de la BMW are la baza platforma lui M3 Coupe si va fi lansat in primavara lui 2010.

BMW M3 GTS este construit in mare parte manual de catre cei mai capabili ai BMW M GmbH. Pornind de la M3 Coupe, au fost operate modificari la nivelul caroseriei, suspensiei, dar si la interior. BMW M3 GTS va putea rula atat pe circuit, dar si pe strada.

Caroseria cantareste mai putin de 1.500 kg, anumite componente ale acesteia fiind construite din carbon sau titan. Materialele consolei centrale, usile dar si eliminarea scaunelor din spate a condus la o greutate redusa a coroseriei.

Designul propune lui BMW M3 GTS aduce o parte frontala cu fante largi de aerisire, iar in spate un eleron proeminent.

Sub capota, BMW M3 GTS dispune de un propulsor V8 de 4,4 litri care dezvolta 450 CP si care este cuplat la o cutie de viteze dublu ambreiaj cu sapte trepte care dispune de functia Drivelogic (M DKG Drivelogic).

Sistemul de franare include etriere cu cate sase pistonase pentru puntea fata si cate patru pistonase pentru puntea spate. Jantele lui BMW M3 GTS provin de la seria M si au 19 inci.

Interiorul propune scaune M, materiale din carbon, volan din alcantara, panouri pentru usi cu alcantara, instinctor si centuri de siguranta speciale, cu sase puncte de prindere.

De asemenea, BMW M3 GTS isi protejeaza pasagerii prin intermediul unui rollcage.

Adaugă un comentariu

Articole similare