BMW Brilliance Automotive deschide o fabrică de baterii la Shenyang

BMW Group continuă să-şi extindă activităţile de electromobilitate. În colaborare cu partenerul său Brilliance China Automotive Holdings Ltd., BMW Group a deschis un nou “Centru de Baterii de Înaltă Tensiune” la Shenyang (China). 

Fabrica de baterii va fi furnizor pentru uzina Dadong din apropiere, care este operată de joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA) şi va produce BMW Seria 5 Plug-in Hybrid pentru piaţa locală.

Fabrica Dadong din nord-estul oraşului a fost deschisă în 2003 şi în prezent produce versiunea BMW Seria 5 cu ampatament lung. În plus, această facilitate va construi şi varianta plug-in hybrid BMW Seria 5 şi noul BMW X3. Fabrica Tiexi din vestul oraşului Shenyang, construită în 2012, produce versiunea BMW X1 cu ampatament lung (inclusiv o variantă plug-in hybrid), BMW Seria 1 Sedan, BMW Seria 2 Active Tourer, versiunea BMW Seria 3 cu ampatament lung şi BMW Seria 3 Sedan. Uzina de motoare, care a fost inaugurată în 2016, produce ultima generaţie de motoare BMW TwinPower Turbo pe benzină, cu trei şi patru cilindri.

Adaugă un comentariu