BMW își condimentează noua Seria 5 cu elemente M Performance

Nici nu s-a uscat bine vopseaua pe noua Seria 5 și BMW deja își piperează noua limuzină cu elemente M Performance. Gama de accesorii include un deflector din fibră de carbon pentru spoilerul frontal, plus un eleron și un difuzor aerodinamic posterior din același material. Pragurile pot fi alese într-o nuanță gri care să se asorteze cu elementele amintite mai sus, iar pentru cei care nu vor ca mașinile lor să pară că au dat spargere la boxele unei echipe de curse, fibra de carbon poate fi înlocuită cu poliuretan.

2017-bmw-5-series-with-m-performance-kit

Pentru o personalizare mai evidentă, BMW poate oferi și un calandru vopsit integral în negru, iar oglinzile pot avea carcase din fibră de carbon. Nu lipsesc nici inscripțiile M Performance și marcajele specifice pe caroserie, însă cireașa de pe tort sunt noile jante vopsite în două nuanțe de gri, cu spițe duble și diametrul de 20 de inchi. Acestea încalță anvelope de 245/35 R20 pe față și 275/30 R20 pe spate.

2017-bmw-5-series-with-m-performance-kit-2

La interior, opțiunile de personalizare numără un nou volan îmbrăcat în Alcantara, cu o cusătură roșie în dreptul orei 12.

2017-bmw-5-series-with-m-performance-kit-3

Atingerea diviziei M Performance nu are doar efecte vizuale, pentru că unele motorizări au primit și un plus de putere. Astfel, versiunea 540i poate fi configurată să dezvolte 360 CP și 500 Nm (cu 34 CP și 50 Nm mai mult). Dieselul 530d poate primi și el un boost de 27 CP și 30 Nm, care ridică astfel specificațiile la 292 CP și 650 Nm. Pentru aceste două versiuni este disponibilă și o evacuare M Performance, care drege puțin vocea celor șase cilindri.

Și sistemul de frânare poate fi îmbunătățit dacă există doritori. BMW pune la dispoziția clienților discuri majorate, perforate și ventilate, plus etriere cu patru pistoane pe puntea față, vopsite într-un roșu strident.

2017-bmw-5-series-with-m-performance-kit-8

Livrările noii Seria 5 vor începe de la începutul anului viitor, inclusiv pentru versiunea de top M550i xDrive. Cei care vor mai mult de la limuzina bavareză vor fi nevoiți să aștepte minimum un an până la lansarea viitorului M5.

Adaugă un comentariu