BMW M4 Coupe lansat in Gran Turismo 6

Polyphony Digital Inc., dezvoltatorii jocului Gran Turismo 6 pentru PlayStation 3, in parteneriat cu BMW au dezvaluit ca noul model BMW M4 Coupe a devenit disponibil in joc sub forma unui update. Posesorii jocului GT6™ vor fi primii care se vor putea bucura de BMW M4 Coupe, chiar daca in forma virtuala, inainte de lansarea oficiala a autoturismului in 2014.

Pentru a sarbatori parteneriatul dintre BMW si Gran Turismo 6, producatorii jocului au dat startul unui eveniment in-game unic, bazat pe BMW M4 Coupe, care va dura doua saptamani. Pana pe 26 decembrie 2013, BMW M4 Coupe Superlap invita toti jucatorii pe circuitul Nürburgring Grand Prix, pentru a incerca noul automobil inainte de a deveni disponibil in saloanele auto.

Integrarea unui astfel de model unic in industria auto, chiar inainte ca acesta sa fie lansat pe piata, reflecta respectul reciproc al companiilor BMW si Polyphony. ‘Suntem foarte bucurosi ca putem lansa ‘virtual’ noul model BMW M4 Coupe in Gran Turismo 6,’ declara Dr Friedrich Nitschke, presedinte BMW M GmbH. BMW M4 Coupe transpune tehnologia din spatele masinilor sport de pe pista de curse pe strazi, iar miile de ture pe legendarul Nürburgring Nordschleife – cel mai solicitat circuit – au pregatit noul model pentru aceasta tranzitie. Astept cu nerabdare sa descopar cum a reusit Gran Turismo sa capteze esenta noului model pe acelasi circuit pe care a fost si testat.’

Pana acum, BMW M4 Coupe a fost aratat publicului doar sub forma de concept’, dar colaborarea cu BMW M GmbH a permis accesul celor de la Polyphony Digital la masina inca din faza dezvoltarii. Ca rezultat noul autoturism va putea fi incercat in premiera in Gran Turismo 6.

O versiune camuflata a versiunii reale BMW M4 Coupe a fost prezentata in cadrul evenimentului de lansare Gran Turismo 6, ce a avut loc in Ronda, oras din sudul Spaniei. Kazunori Yamauchi, legendarul creator al francizei Gran Turismo, a avut privilegiul de a testa modelul pe pista de la Ascari Race Resort.

Parteneriatul reprezinta un motiv de mandrie pentru Kazunori Yamauchi, presedinte al Polyphony Digital: ‘Este minunat sa poti aduce la viata un nou autoturism si as dori sa le multumesc celor de la BMW pentru increderea acordata, prin furnizarea tuturor datelor de care am avut nevoie cu scopul de a crea BMW M4 Coupe. Masina este fantastica. M-am simtit extrem de privilegiat deoarece am avut ocazia sa testez noul model pe circuitul Ascari, chiar in timpul lansarii Gran Turismo 6. Sunt convins de faptul ca fanii vor avea parte de aceeasi experienta incredibila si ca se vor simti la randul lor onorati de a fi printre primii care testeaza noul BMW M4 Coupe.’

In timp ce seria Gran Turismo a sarbatorit al saselea episod in cei 15 ani de existenta, noul automobil sport reprezinta a cincea generatie apartinand filosofiei BMW M, aplicata seriei M3, distingandu-se insa de varianta cu patru usi prin insigna M4.

Posesorii jocului Gran Turismo 6 pot incerca o versiunea virtuala a BMW M4 Coupe, cu motor turbo dotat cu sase cilindri in linie. Tehnologia M TwinPower Turbo dezvolta 431 Cai Putere (CP), masina avand o greutate de numai 1.497 kilograme. Multumita noului motor fizic, aerodinamicii imbunatatite, noilor modele de simulare a anvelopelor si a suspensiilor, precum si datorita graficii realiste, Gran Turismo 6 ofera posibilitatea jucatorilor de a conduce o versiune BMW M4 Coupe fidela realitatii, pana la ultimul detaliu.

In afara evenimentului in-game unic, ce presupune sofarea unui BMW M4 Coupe pe circuitul Nürburgring Grand Prix, entuziastii pot lua startul in alte 37 de circuite – inclusiv Ascari – ce ofera peste 100 de configuratii ale pistei. Mai mult, noul automobil poate fi admirat in imagini surprinse chiar de catre jucatori, folosind optiunea ‘Photo Mode’.

Adaugă un comentariu