Bollinger B1 – demonstrație electrică în off-road

Când vine vorba de mașini performante în off-road primul gând te duce spre producătorii care au confirmat pe parcursul anilor la acest capitol și te întrebi ce motor diesel e mai bun pentru așa ceva.

Dar vremurile se schimbă și constatăm că electrificarea a pătruns chiar și în segmentul off-road, depășind stadiul conceptelor și punându-ne direct în fața faptului împlinit.

Compania americană Bollinger Motors a prezentat recent un produs care îi va încânta cu siguranță pe fanii deplasărilor în condiții extreme. Bollinger B1 este primul autoturism 4×4 produs de micuța companie din SUA și marea surpriză este că îmbină designul clasic cu electrificarea.

Dintr-un anumit punct de vedere Bollinger B1 pare a fi un exercițiu de design făcut pentru Land Rover Defender. Asemănările se opresc însă aici pentru la capitolul propulsie Bollinger B1 se laudă cu două motoare electrice alimentate în varianta standard de o baterie de 60 kw și opțional de una care asigură 100 kw. Timpul de încărcare standard pentru bateria de 60 kw este de 7 ore, respectiv 12 ore pentru bateria mai mare. Opțional se poate comanda dispozitivul de încărcare rapidă care reușește în 45 minute să încarce bateria standard.

Bollinger B1 echipat cu bateria de 60 kw are o autonomie de aproximativ 193 km și cu cea de 100 kw ajunge până la 321 km. Cele două motoare cu care este echipată mașină dezvoltă 360 CP și pot propulsa acest 4×4 de la o la 100 km/h în 4,5 secunde.

Bollinger Motors promite performanțe off road cel puțin la nivelul concurenților din aceeași clasă și va începe începe să livreze primele mașini în cel mult 2 ani.

Adaugă un comentariu