Bosch deschide o nouă fabrică în China

Bosch deschide o nouă fabrică în China pentru producerea sistemelor de frânare regenerativă. Noua unitate de producţie va fi amplasată la Nanjing şi va deveni operaţională din 2019.

Investiţia Bosch în această nouă fabrică din China se ridică la 100 milioane de euro şi va produce într-o primă fază 400.000 de sisteme de frânare regenerativă. Fabrica va ajunge la potenţial maxim în 2024 când vor fi produse 3.2 milioane de astfel de sisteme.

Sistemul de frânare regenerativă care va fi produs în noua fabrică de la Nanjing este din punct de vedere tehnic a doua generaţie dezvolată de Bosch şi se numeşte iBooster. A fost realizat special pentru maşinile hibrid şi full electrice, fiind în fapt un sistem de recuperare a energiei de frânare.

Ca sa înţelegem şi mai bine noul sistem Bosch iBooster ne folosim de cea mai simplă explicaţie tehnică: în cazul unei decelerări a autovehiculului energia cinetică a acestuia este convertită în energie electrică de către un generator sau de către sistemul de propulsie eletrică în cazul vehiculelor hibride. Mai mult, iBooster poate fi implementat pe maşinile echipate cu sisteme de condus autonom.

Adaugă un comentariu