Brexit și industria auto din Marea Britanie

Britanicii au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, iar acest lucru cu siguranță o să aibă efecte majore și asupra industriei auto. Nu trebuie să uităm că Toyota, Honda, Nissan, BMW Group, Jaguar Land Rover și Vauxhall au uzine împrăștiate pe tot teritoriul Marii Britanii.

Este mult prea devreme pentru a genera o serie de ipoteze, însă trebuie să știți că toți producătorii auto au spus că este mai bine ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană.

În 2015, aproximativ 1,6 milioane de mașini au ieșit pe porțile uzinelor din Marea Britanie, iar 77,3% dintre acestea au mers către state din Uniunea Europeană. Nu trebuie să uităm că tot în Marea Britanie se află șapte echipe de Formula 1, șase studiouri de design și 13 centre de cercetare și dezvoltare. Și toate aceste lucruri s-au întâmplat pentru că Marea Britanie a oferit un sol fertil și performant pentru o creștere bună în industria auto.

Așa cum este normal, statele membre UE vor începe să taxeze produsele venite din Marea Britanie, iar asta ar urma să ducă la decizii importante în cadrul uzinelor aflate în Insulă.

O altă posibilitate constă în relocarea linilor de producție din Marea Britanie pe teritoriul statelor Uniunii Europene, însă aceste decizii vor afecta masiv industria auto a britanicilor.

Dar mai avem cale lungă de făcut până la aflarea deciziilor.

Sursa | Forbes | Telegraph | Foto

Adaugă un comentariu