Vânzări record pentru Ford Puma în 2023: Locul 1 în Marea Britanie

Ford Puma, SUV-ul construit exclusiv la uzina Ford Otosan din Craiova, s-a vândut ca pâinea caldă în Marea Britanie, reușind să ajungă pe prima poziție în topul înmatriculărilor pentru anul 2023.

Este o performanță cu atât mai notabilă pentru că niciun alt vehicul produs în România nu a mai reușit să ajungă best seller în Marea Britanie până acum. De altfel, peste Canalul Mânecii se trimite peste 30% din producția de la Craiova.

În total, anul trecut, britanicii au înmatriculat 49.591 de unități Ford Puma, conform datelor furnizate de Society Of Motor Manufacturers and Traders (SMMT – asociația producătorilor și comercianților de mașini din Marea Britanie). Ceea ce înseamnă că din totalul de vehicule Ford comercializate aici (144.072), Ford Puma a reprezentat mai mult de o treime din înmatriculările în UK ale producătorului american.

Pe a doua poziție după Ford Puma s-a aflat Nissan Qashqai cu 43.321 de exemplare, urmând ca topul să fie completat de Vauxhall (Opel) Corsa cu 40.816 unități. Totuși, în ceea ce privește înmatriculările brandului Ford, acesta a ocupat poziția a doua după VW, care a înregistrat 162.087 de unități, în timp ce poziția a treia din top a fost ocupată de Audi cu 137.485 de vehicule.

Pe lângă cifrele excelente obținute de Ford, piața auto din Marea Britanie s-a bucurat de cel mai bun an după pandemie, fiind înmatriculate un total de 1.614.063 vehicule noi, cu 17,9% mai multe decât în 2022.

Sursa: Economica.net

Adaugă un comentariu