Poveste de succes în domeniul mașinilor rulate de încredere: interviu cu Veronica Negru – Marketing Manager Spotawheel

AUTO BILD România alături de Roxana Ciuhulescu au avut ocazia de a discuta și de a împărtăși păreri despre compania Spotawheel România cu Veronica Negru, Marketing Manager.

 

Povestește-ne despre tine, despre experiența profesională.

Sunt un om vesel, pasionat de marketing, calatorii si… masini. Sunt o fire energica, vorbesc mult si imi place sa cunosc oameni si sa invat cate ceva de la fiecare persoana pe care o intalnesc. Sper ca si ei au de invatat de la mine.

Am o experienta de peste 10 ani in marketing si am venit in industria auto din educatie. Am ales Spotawheel pentru ca, sincer, m-a atras ideea asta de a schimba piata de masini rulate. E o misiune indrazneata, mai ales cand vine vorba de Romania.

 

Când ai început să lucrezi la Spotawheel?

M-am alaturat echipei Spotawheel acum… wow, 1 an si 6 luni deja. Nu stiu cand a zburat timpul. A fost o perioada plina de provocari, schimbari, momente foarte frumoase alaturi de colegi si ma bucur sa vad si rasplata muncii intregii echipe: Spotawheel devine un brand din ce in ce mai cunoscut si de incredere in randul romanilor.

 

Ce înseamnă pentru tine industria auto si cum o vezi in aceasta perioada ?

Spre deosebire de acum 10-12 ani, piata auto second hand din Romania s-a schimbat mult si in bine. Astazi clientii au variate si multiple oportunitati cand vine vorba de masini rulate. Daca in trecut oamenii se indreptau spre pietele clasice de autoturisme sau spre tranzactii directe, astazi ofertele sunt mult mai de interes pentru ei.

Asta pentru ca oamenii aveau nevoie de siguranta, transparenta, garantia calitatii, oferta variata de masini si posibilitatea de a cumpara masinile prin leasing financiar sau chiar de a le inchiria prin leasing operational.

 

Ce îți place cel mai mult la munca ta?

Oamenii cu care interactionez zi de zi, din Romania, dar si Grecia si Polonia. Suntem o echipa mare cu oameni dedicati, pasionati, talentati, oameni extraordinari care iti sar in ajutor oricand ai nevoie, de la care invat in fiecare zi cate ceva nou.

Imi place ca in Spotawheel se pune mult accent pe oameni, pe clientul intern si pe cel extern, dovada fiind si infiintarea departamentului de after sales unde avem o foarte mare grija de clientii nostri.

 

Din punctul tău de vedere, pe ce criterii își alege o femeie viitoarea mașină?

Aici as vorbi strict in numele meu si nu as vrea sa generalizez.

Pentru mine primeaza siguranta atunci cand imi aleg o masina. Apoi ma gandesc la nevoile pe care acea masina trebuie sa le acopere: daca e o masina pe care sa o folosesc zi de zi sau o masina alaturi de care sa ma bucur de pasiunile mele.

Pe langa siguranta, viitoarea masina ar trebui sa fie usor de intretinut, evident ca toti ne dorim cat mai putine vizite la service-urile auto, reviziile periodice sa aiba un cost rezonabil, pe scurt sa fie o masina fiabila.

 

Ce puncte verifică experții Spotawheel înainte de a acorda aprobarea finală pentru o mașină uzată?

La Spotawheel fiecare mașină este inspectată amănunțit în peste 200 de puncte pentru a oferi clienților noștri mașini certificate, sigure și de încredere.

– Așadar, pentru început, verificăm autenticitatea documentelor vehiculului precum și istoricul întreținerii acestuia în toate bazele de date pe care le avem!

– Mașina este apoi verificată în toate subsistemele pentru a găsi și înregistra eventualele defecțiuni;

– Motorul și alte părți mecanice sunt verificate temeinic atât pentru funcționarea lor bună, cât și pentru determinarea posibilelor probleme;

– O parte importantă a inspecției și a siguranței pasagerilor este structura mașinii. O verificăm temeinic cu un echipament special pentru a vedea dacă există o reparație din cauza unui accident, verificăm și restul caroseriei autoturismului, înregistrând și examinând toate intervențiile care au fost efectuate.

– Final și, de asemenea, important este test-drive-ul mașinii! Acolo, mecanicii noștri examinează funcționarea corectă a frânelor și performanța generală a vehiculului pe drum pentru a se asigura că este sigur pentru client!

Vehiculul este întotdeauna livrat clientului după ce a fost întreținut, curățat biologic și dezinfectat!

Inspectăm peste 300.000 de mașini anual si achizitionam spre vanzare doar 10% din ele.

 

Cum este realizat raportul tehnic Spotmechanic? Aveti o echipă de teren sau lucrati cu anumite service-uri?

Raportul Spotmechanic include toate aspectele mentionate, peste 200 de puncte inspectate si verificate.

Masinile trec de toate verificarile pe care le efectuam cu echipa noastra tehnica si cu service-urile partenere si sunt apoi pregatite sa fie aduse in parcul nostru auto din Sema Parc pentru test drive si urcate live pe site pentru clientii nostri.

 

De unde provin mașinile? Vizați exclusiv mașinile din afara României sau și pe cele din țară?

Masinile provin din Germania, Franta, regiunea Benelux (Belgia, Olanda, Luxembourg) dar si din Romania.

 

Ținând cont de trendul „all electric’, care sunt planurile voastre pentru viitorul flotelor de mașini?

Intentionam sa ne adaptam la cererea de pe piata privind masinile hibrid si electrice, avand in vedere ca acest trend este intr-o continua ascensiune. In paralel, dorim sa mentinem in parcul nostru auto un numar mare de masini rulate diesel si benzina, astfel incat sa putem acoperi toate cererile potentialilor clienti.

 

Unul dintre cele mai importante puncte care au demonstrat că Spotawheel se diferențiază de orice altă companie, tradițională sau startup, este posibilitatea de a cumpăra o mașină fără sa o vezi. Cât de familiari sunt clienții cu această „revoluție' digitală?

Acesta variază în funcție de piață, de exemplu din ianuarie 2022 si pana in prezent procentul de achizitii online în Grecia a fost de 66-65%, în Polonia de 47%, iar in Romania de 44%.

Ce le da oamenilor increderea sa faca acest pas este garantia de pana la 5 ani si, de asemenea, cele 14 zile de retur.

Scopul nostru strategic este să creștem acest procent pe toate piețele noastre, oferind clienților noștri toate instrumentele și resursele tehnologice de care au nevoie pentru a face o transformare digitală.

 

Spotawheel pune la dispoziția românilor cel mai flexibil leasing operațional? Care sunt criteriile de diferențiere față de celelate oferte din piață?

Putem spune ca avem cel mai flexibil și mai economic leasing operational de pe piață. Am intrat în acest domeniu in toamna anului 2022 într-un mod foarte inovator cu leasingul operational Spotawheel GO pentru persoane fizice si companii. Avem o flotă mare de mașini rulate de încredere care ne permite să oferim mari beneficii financiare clienților noștri atunci când ne compară cu alte companii de leasing disponibile pe piață.

Totodata, oferim posibilitatea de a inchiria masina fara avans si rezilierea contractului in orice moment. Acestea sunt doar cateva dintre avantajele leasingului operational Spotawheel GO.

 

Care sunt avantajele leasingului operațional pentru mașini rulate?

– În primul rând, un beneficiu financiar imens, o mașină rulata te poate costa cu 40% mai ieftin decât aceeasi masina noua

– În al doilea rând, varietatea de mașini din care poti alege. Din sutele de masini din oferta noastra sigur gasesti masina care ti se potriveste tie si nevoilor tale

– In al treilea rand, poti oricand sa cumperi masina cu toate beneficiile pe care le include procesul de cumpărare a unei mașini Spotawheel (până la 5 ani garanție & inspecție tehnică de peste 200 de puncte).

Perioada maximă de garanție este de 5 ani și este stabilită în funcție de următoarea regulă: durata perioadei de garanție și vârsta mașinii nu trebuie să depășească 7 ani de la momentul înmatriculării vehiculului. Aceasta acopera motorul, cutia, diferentialul si turbocompresorul.

 

Pot companiile să beneficieze de leasing operațional Spotawheel GO?

Sigur ca da. Pe langa faptul ca esti lipsit de griji, ca flota de masini e in grija specialistilor, leasingul operational este si o cheltuiala deductibila pentru companii.

Practic e un abonament all-inclusive: ai toate costurile operationale incluse in plata lunara fixa.

– Anvelope

– Asigurari, RCA si CASCO

– Asistenta rutiera 24/7

– Rovinieta

– ITP

– Intretinere

Tu doar alimentezi si te bucuri de masina!

 

Care a fost cererea de mașini rulate în anul precedent?

2022 a fost un an al scumpirilor produselor de bază, carburanți și energie, un an marcat de impactul războiului din Ucraina, dar piața auto din România nu a înregistrat o scădere drastică a vânzărilor de mașini, în ciuda scăderii puterii de cumpărare a populației.

Aceasta se vede si in numărul mașinilor second-hand tranzacționate pe plan intern care a depășit 600.000 de unități.

In topul preferintelor romanilor pe primul loc s-au aflat SUV-urile, urmate de sedan si de combi.

 

Ce planuri de viitor are Spotawheel?

Strategic, accentul pentru perioada urmatoare va fi pe tehnologie și pe oamenii noștri. Avem cu adevărat soluții tehnologice incredibile la care echipa noastră lucrează constant și care vor fi disponibile clienților noștri în următoarele luni.

Noi chiar vrem sa schimbam piata de masini rulate!

Adaugă un comentariu