Centenarul mărcii va fi serbat prin prezența unui MG Cyberster pe Central feature la Goodwood. So, very british!

Tentantul roadster MG Cyberster EV va fi expus ca element de top al capodoperei sculptural-decorative semnate de Gerry Judah, producătorul primind astfel statutul de prezență marcantă în fața Goodwood House pentru prima dată în istoria sa.

Urmând să fie comercializat în partea a doua a acestui an, MG Cyberster reprezintă o nouă generație de mașini de înaltă performanță, stabilind un prag evolutiv cu implicare electrică în istoria de 100 de ani a mărcii MG. Expunerea sa în „miezul' celui mai prestigios eveniment auto din lume promite să fie unul dintre cele mai interesante momente din celebrarea centenarului MG în Marea Britanie și în lume.

Ducele de Richmond, fondatorul Goodwood Festinal of Speed, a declarat: “După debutul mondial al impresionantului MG Cyberster la ediția Goodwood Festinal of Speed din 2023, suntem încântați că MG se întoarce la Goodwood în acest an pentru a-și sărbători adecvat centenarul, cu prima expunere pe standul arhitectural Central Feature. Va fi un tribut potrivit pentru primii 100 de ani ai unuia dintre cei mai vechi și mai populari producători din Marea Britanie, care s-a bucurat de o lungă asociere cu Goodwood. Automobilele MG au fost aproape întotdeauna prezente pe circuit în perioada 1948-1966, iar înainte de asta, bunicul meu a condus echipa de curse MG în anii 1930, câștigând faimoasa cursă de douăsprezece ore de la Brooklands în 1931. El a fost fascinat de masa redusă a mașinilor MG, de simplitatea și ingineria inteligentă – caracteristici care stau la baza mărcii și astăzi. Istoria de 100 de ani a mărcii MG, combinată cu dorința continuă de inovare, se aliniază perfect cu tema din acest an – Horseless to Hybrid, reliefând progresele care au modelat motorsportul în ultimii 130 de ani.”

Aiden He, CEO al branșei MG Nordic &; BeNeLux, a comentat: “Cu o sută de ani în urmă, MG a fost pionierul creării mașinii sport populare, transformând visele în realitate pentru milioane de entuziaști din întreaga lume. Suntem și acum dedicați acelei viziuni fondatoare de a oferi mașini accesibile, inovatoare și cu adevărat captivante. MG Cyberster subliniază acest angajament fiind un BEV decapotabil de înaltă performanță, care sperăm că va avea același impact ca și predecesorii săi mult iubiți.”

Pentru a impulsiona parteneriatul cu Goodwood Festival of Speed, alături de MG Cyberster va mai fi expus la Goodwood House și unul dintre cei mai faimoși predecesori ai săi, un frumos MGB Roadster Mk1 din 1964 cu un motor BMC de 1,8 litri. Cele două roadstere MG din epoci diferite vor juca un rol important la Festivalul Vitezei.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare