Ca să rămâi întotdeauna sub radar: Porsche Diesel Super Export 1963

Producția celebrei serii Porsche 911 a demarat în 1963 și, practic, acela afost startul mărcii către un succes incomparabilîn domeniul automobilelor sport. Motoare boxer răcite cu aer, turații ridicate, dinamică pretențioasă. Dar înainte, mai precis între anii 1956 și 1963, succesul Porsche a fost definit mai ales de către tractoarele Porsche Diesel Super.

Și în cazul acestora vorbim despre răcire cu aer, însă aplicată unor motoare diesel de 2,5 litri cu trei cilindri. Un astfel de exemplar din ultimul an de producție, restaurat la standardul de „proaspăt scos din cutie’, urmează să fie scos la licitație de către casa RM Sothebys. Tractorul este propus la un loc cu principalele sale accesorii destinate muncilor agricole.

Nu sepoate vorbi despre un interior în cazul de față, însă se poate vorbi despre tapițerie din piele roșie pe taburetul pilotului. Probabil că singura similitudine dintre acest vehicul și automobilele sport Porsche ține numai de brelocul cheilor. Totuși, dacă vă îmbie cineva să cumpărați un Porsche roșu răcit cu aer din 1963, cereți să vedeți fotografiile vehiculului, ca să fiți sigur că este ceea ce vă doriți.

Adaugă un comentariu