Utilizatorii serviciilor de car-sharing au început să închirieze mașini ca să doarmă în ele

Unii utilizatori ai serviciilor de car sharing au început să închirieze mașini nu pentru a le conduce, ci pentru a trage un pui de somn pe scaunele lor confortabile.

Spre surprinderea furnizorilor de servicii de car sharing din Japonia, clienții nu închiriază autoturisme doar pentru a le conduce. Potrivit publicației nipone The Asahi Shimbun, un procentaj tot mai mare de clienți își rezervă vehicule pentru a mânca în ele, a dormi, a lucra sau a-și încărca telefoanele mobile.

Reprezentanții Orix Auto Corp., companie de car sharing cu peste 230.000 de utilizatori activi, au realizat un studiu pentru a înțelege de ce unele dintre mașinile lor rămân nemișcate în parcare după ce sunt închiriate.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Aceștia au descoperit că unii clienți rezervă autoturismul strict pentru a mânca, atunci când nu găsesc niciun loc liber la restaurant. Alții aleg să se culce pe scaunul șoferului, în parcare, atunci când prind o pauză mai lungă la muncă. Un utilizator a recunoscut că a rezervat prin aplicația de smartphone o mașină strict pentru a-și depozita în ea bagajele, câtă vreme era plecat la cumpărături.

Acest comportament surprinzător se datorează faptului că, în Japonia, închirierea unei mașini poate costa în jur de 400 yen (15 lei) pentru 30 de minute, o sumă accesibilă. În plus, există în întreaga țară aproximativ 12.000 de parcări dedicate special vehiculelor pentru car sharing, astfel că oferta este generoasă.

Oficialii serviciilor de car sharing au fost uimiți de descoperire, însă nu în sensul bun. Veniturile încasate ar fi mai mari dacă utilizatorii chiar s-ar deplasa cu mașinile lor. „Nu le recomandăm clienților noștri să închirieze mașini în alte scopuri decât condusul’, a declarat un purtător de cuvânt al Orix Auto Corp.

 

Sursa: The Asahi Shimbun / Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu