Care a fost, de fapt, primul accident rutier cu victime din istorie?

S-a scurs mai bine de un veac de când mașinile și-au făcut apariția pe fața pământului. Timpul a trecut, ele s-au înmulțit și s-au înmulțit și s-au înmulțit. Odată cu apariția automobilelor au apărut și accidentele rutiere. Și, totuși, care a fost primul accident din istorie?

Primul accident din istorie

Informațiile despre primul accident rutier sunt destul de controversate. În timp ce unii susțin că primul accident a avut loc în 1869, alții afirmă că primul ar fi fost în 1834.

Surse neoficiale susțin că primul accident auto ar fi avut loc pe data de 29 iulie 1834. O diligenţă cu aburi, a inginerului Edinburg, a lovit o piatră pusă în mod intenţionat în drum. Cazanul cu aburi a explodat, provocând moartea a 5 persoane.

Alte documente afirmă că cel dintâi accident cu victime a avut loc pe 31 august 1869. Mary Ward se afla alături de soţul şi de verişorii ei (fraţii Parson), într-o călătorie cu un vehicul experimental, cu aburi. Într-un viraj mai strâns, Mary s-a dezechilibrat şi căzut, fiind călcată de roata vehiculului.

Primul șofer decedat

Un lucru este însă cert. Primul accident rutier din care a rezultat decesul șoferului s-a întâmplat pe 12 februarie 1898. Acesta a avut loc în Marea Britanie și victima a fost Henry Linfield. Se pare că sistemul de direcție al mașinii a cedat și autovehicului s-a lovit de un pom. Șoferul a murit a doua zi.

Adaugă un comentariu