Carlos Ghosn: Alianţa Renault-Nissan va deveni cel mai mare constructor auto din lume

CEO-ul Renault-Nissan, Carlos Ghosn, crede că alianța își va devansa în scurt timp rivalii Volkswagen Group și Toyota pentru a deveni cel mai mare constructor auto mondial din lume.

Cu trei ani în urmă, Ghosn estima că alianța va fi unul din primii trei constructori auto mondiali până în 2018. Această prognoză s-a adeverit cu un an mai devreme, grație preluării Mitsubishi de către Nissan în 2016.

“Am fost unul din primii trei producători de top începând din luna ianuarie și estimăm că la mijlocul anului vom ocupa poziția de lider, deși nu acesta a fost scopul nostru’, a declarat Ghosn citat de autonews.com în fața acționarilor Renault la reuniunea anuală de săptămâna trecută.

Succesul preconizat de Ghosn nu a constat doar în includerea Mitsubishi Motors în alianța Renault-Nissan. În ultimii trei ani autovehiculele de teren au fost segmentul cu cel mai puternic ritm de creștere şi alianța Renault-Nissan are o cotă 12% pe această categorie, cea mai mare cotă din piață globală pe aceast segment.

De asemenea, Renault-Nissan este lider pe segmentul automobilelor electrice. Deși la nivel global vânzările de vehicule electrice sunt deocamdată mici, modelele Renault Zoe și Nissan Leaf sunt lideri de piață iar vânzările de vehicule electrice vor crește pe măsură ce normele de poluare se vor înăspri, ceea ce va fi în beneficiul alianței Renault-Nissan.

    Cristi says:

    De ce nu este introdusa in titulatura grupului si Dacia?

Adaugă un comentariu