Cât câștigă un șofer Uber din București pe zi?

Pentru a-și rotunji veniturile, mulți șoferi aleg să devină parteneri ai Uber. Deși aceștia nu primesc bacșiș, conducătorii auto au un profit de aproximativ 30-40% din valoarea unei curse.

Un blogger a realizat un experiment și a devenit șofer al Uber pentru o perioadă 10 zile. Cu o mașină care consumă 10 litri de motorină la suta de km în oraș, Teodor Marin a explicat pe propriul blog cu câți bani rămânea în mână la finele zilei.

“Punctual, Uber are tariful de bază de 1.39 pe km. Să zicem că faci o cursă de 10 km, înseamnă 14 RON (Uber rotunjește). Din acești 14 RON, Uber ia 20% comision, adică 14 – 2,8 = 11,2 din care scădem un litru de motorină, în cazul în care mașina consumă 10 la sută, după cum urmează: 11,2 – 5,30 = 5,9 RON. Cam ăștia sunt banii cu care rămâi”, a scris bloggerul.

Acesta a continuat: “Nu am pus la calcul nici alte cheltuieli ale mașinii, cauciucuri, revizii, articulații, spalatul masinii la 3-4 zile, care nu sunt chiar ieftine la o mașină premium (…) În medie am rămas cu aproximativ 120-130 ron curați după aproximativ 12 ore de condus. Da, vreo 10 ron pe oră, cam atât câștigă la prima vedere un șofer Uber”.

Cinci condiții pe care trebuie să le îndeplinești ca să fii șofer Uber

Conform wall-street.ro, profitul șoferului Uber diferă în funcție de trafic: “în functie de cât este traficul de aglomerat, tariful pe care îl plateste un pasager crește de la 1,39 lei/km la 1,7 lei/km sau chiar 2,6 lei/km, la fel cum este și în cazul taxiurilor obisnuite”.

În medie, un șofer Uber poate câștiga aproximativ 100-110 RON pe zi, după 9-10 ore de muncă. Sunt avatajați cei a căror mașină consumă mai puțin. Dar, dacă mașina consumă mult, suma adunată nu poate depăși 60 de lei pe zi. La această sumă nu au fost luate în calcul și taxele către stat care diferă în funcție de modul de lucru (PFA/SRL): 16% impozit pe venit, 5,5% contribuția la asigurările de sănătate, etc.

    Castiga experienta pentru a deveni taximetrist!In rest este o TEAPA MARE acest UBER!!! Vorbesc din experienta personala acum.Din 900 lei facuti in cinci zile ti se vor opri 200 de lei de catre smecherul cu SRL la care te-ai angajat.Acest smecher este agreeat de UBER in caz ca nu ai tu PFA sau SRL .t\Te angajeaza cu contract part time de doua ore… si nu semnezi niciun contract!El spune ca plateste taxe la stat si opreste comisionul firmei.Mai ramai cu 700 lei din care vei realiza ca ai alimentat cu gpl de cel putin 300 lei sa produci cei 900..care au ramas 700!!! TEAPA MARE UBER! Vorba unui taximetrist’Sa vedeti voi cand o sa vi se strice masinile…”;

Adaugă un comentariu