Cât la sută este adevărat din filmul “Rush”? Chiar așa au stat lucrurile în Formula 1?

Lansat în 2013, filmul “Rush” în care este prezentată disputa dintre Niki Lauda şi James Hunt a făcut senzație în întreaga lume. Cât este însă adevărat și cât e ficțiune?

Povestea disputei dintre britanicul James Hunt și austriacul Niki Lauda a făcut senzație la Hollywood. Austriacul a venit în România pentru a promova imaginea unei firme de jocuri de noroc.

La conferința de presă, Lauda a vorbit și despre pelicula “Rush”. „Este 85 la sută adevărat şi 15 la sută Hollywood. Înţeleg că a fost făcut pentru femei. Scena în care Chris Hemsworth, actorul care-l joacă pe James Hunt, apare gol a produs încântare. Doamnele au apreciat fundul lui’, a povestit Lauda conform prosport.ro.

Lauda a continuat și a dat detalii despre experiența cu scenaristul Peter Morgan și cu actorul Daniel Bruhl, cel care l-a interpretat pe pilotul austriac: “Stăteam cu Peter de vorbă şi la un moment dat l-am rugat să-mi arate ce tot scrie în laptop. Era o scenă din film în care eu îmi puneam casca, o închideam, îmi trăgeam mănuşile şi băgam cheia în contact. I-am zis: ‘Eşti nebun? Maşinile de Formula 1 nu au cheie’. Cu Daniel Bruhl m-am întâlnit la Viena şi l-am întrebat care i se pare cel mai dificil lucru pentru a interpreta rolul meu. Mi-a răspuns: ‘Faptul că eşti în viaţă. Lumea te ştie bine, te vede la televizor, te aude vorbind, iar eu va trebui să joc toate astea’. Am petrecut mult timp cu el, a învăţat austriaca, ceea ce pentru un neamţ e foarte greu. Austriaca e o limbă frumoasă, nu ca germana lui”.

lauda2

Ce spune istoria?

Anul 1976 a fost anul în care fanii de Formula 1 au avut parte de cea mai frumoasă disputa dintre Lauda și Hunt. Deși Lauda conducea în clasament, pe circuitul de la Nurburgring, bolidul acestuia a alunecat pe pista udă de la ploaie şi s-a lovit în flăcări de parapet. Lauda a suferit arsuri pe faţă cu care a rămas toată viaţa și a ratat câteva curse. Hunt a câștigat titlul mondial la Japonia, în ultima etapă, circuit pe care Lauda a abandonat din pricina ploii.

Vezi aici trailer-ul!

Articole similare