Câte radare sunt, de fapt, în România

Radarele sunt coșmarul oricărui șofer, iar zilnic zeci de conducători auto din țară depășesc viteza legală și sunt amendați. Și totuși, de câte radare dispune brigada de la circulație?

Poliţia Rutieră operază la această oră 639 de radare mobile. Acestea sunt repartizate în medie câte 14 unităţi Inspectoratelor Judeţene.

Totodată, un număr de 36 de aparate sunt folosite de Brigada Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Municipiului Bucureşti. Poliţia care pândeşte pe autostrăzi are la dispoziţie 24 de radare mobile, scrie jurnalul.ro.

Polițiștii nu mai vor radare instalate pe mașini neinscripționate

La sfârșitul anului 2015, oamenii legii au cerut sprijinul șefului de la Interne pentru ca raderele să fie „la vedere’. Doar Ministerul poate să scoată din uz această practică moștenită.

„Am formulat o adresă către Minister prin care am arătat cauzele care pot afecta autoritatea poliţistului. Am evidenţiat şi imaginea proastă pe care o fac poliţiştii prin postarea la intrarea sau ieşirea din localitate în zone de vânătoare şi nu neapărat unde s-ar impune’, a spus Vasile Lincu, preşedintele sindicatului Pro LEX.

Cu alte cuvinte, agenții se văd nevoiți să pândească, iar acest lucru înseamnă un pericol în plus pe șosele. Șoferii cu puțină experiență sau cei emotivi pot frâna brusc, pot pierde controlul mașinii și în cel mai nefericit caz pot provoca un accident.

Adaugă un comentariu