CE ar putea impune României și altor 8 țări limite privind circulația mașinilor diesel în orașele mari

Comisa Europeană (CE) ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiție cu privire la calitatea aerului din nouă țări din Uniunea Europeană, inclusiv România. Această situație ar putea conduce la instituirea de limite privind circulația mașinilor diesel în orașele mari.

VIDEO – Un AUTOCAR PLIN CADE ÎNTR-O RĂPĂ la Cheile Grădiștei!

CE SĂ FACI CA SĂ NU FII PĂCĂLIT când cumperi o mașină second hand!

CE intenționează să intensifice presiunile asupra țărilor acuzate că nu iau măsuri eficiente pentru îmbunătățirea calității aerului în zonele urbane. În acest context, Karmeneu Vella, comisarul Uniunii Europene pentru Mediu, Afaceri Maritime și Pescuit, ar putea trimite o sesizare către Curtea de Justiție a blocului comunitar (CJUE) din cauza refuzului autorităților din țările respective de a adopta măsuri necesare diminuării poluării.

IMAGINI INCREDIBILE la CRAIOVA! Ce au făcut acești muncitori e greu de crezut! VIDE

Situația ar putea duce la impunerea de limite privind circulația mașinilor cu motoare diesel în marile orașe. Totodată, CE a anunțat oficial că urmează să decidă dacă lansează sau nu procedurile de sancționare a celor nouă state membre UE, printre care se numără și țara noastră, evaluate în privința măsurilor de îmbunătățire a calității aerului în orașe.

Țările cu probleme sunt România, Cehia, Germania, Spania, Franța, Italia Ungaria, Slovacia și Marea Britanie.

Sursa: libertatea.ro

Adaugă un comentariu