Ce fac departamentele de personalizare axate pe exclusivism? Lucruri de felul lui Lamborghini Revuelto Arena ad Personam…

Prima ediție a evenimentului Lamborghini Arena, patronat de Automobili Lamborghini, a inclus prezentarea unui exemplar Revuelto cu totul special. Numit Lamborghini Revuelto Arena ad Personam, automobilul a fost creat prin programul de personalizare Ad Personam al companiei, care și-a inaugurat recent noul studio la sediul Lamborghini.

Versiunea specială a coupeului supersport cu sistem de propulsie V12 plug-in hybrid și-a sărbătorit premiera mondială în weekendul Lamborghini Arena, cel mai mare eveniment propriu din istoria mărcii Sant’Agata Bolognese, desfășurat pe Circuitul Imola.

Exteriorul lui Lamborghini Revuelto Arena ad Personam atrage atenția prin nuanțe contrastante în manieră incisivă și elemente noi din fibră de carbon care creează un efect stilistic high-tech. Caroseria este vopsită în Grigio Hati cu detalii în Verde Scandal care conturează linia de bază a mașinii, plafonul, carcasele oglinzilor și zona difuzorului din spate. La acestea se adaugă accentele toate Verde Chiaro (verde deschis) de pe etrierele de frână.

Partea din spate celebrează steagul italian, cu dungi roșii, albe și verzi care împodobesc suprafața inferioară a aripii deportante reglabile. Pe capotă se observă două dungi în stil competițional în nuanță Nero Noctis, evidențiind caracterul de performer a lui Lamborghini Revuelto Arena ad Personam.

Pavilionul, „cofango' din spate, spoilerul, prizele de aer, inserțiile pragului și alte detalii sunt realizate din fibră de carbon cu aspect lucios. Jantele din aliaj ușor au culoarea Altanero cu finisare lucioasă, diametrele lor fiind de 21 inch (față) și 22 inch (spate).

Designul interior constituie un ecou al culorilor exterioare. Tapițeria scaunelor sport are nuanța Nero Ade plus cusături Verde Scandal, aceeași culoare fiind folosită pentru siglele Lamborghini brodate pe tetiere. Căptușeala panoului din spatele scaunelor este împodobită cu o broderie exclusivă care ilustrează harta Circuitului Imola, inscripția „Lamborghini Arena 2024' în Bianco Leda (alb) și hărți ale suprafețelor apex în Verde Scandal. Încă un detaliu exclusiv: plăcuțele din fibră de carbon cu siglele „Lamborghini Arena 2024' și „Ad Personam' situate la capetele planșei de bord.

Lamborghini Revuelto a fost lansat în martie 2023 și este primul automobil V12 plug-in hybrid HPEV (High Performance Electrified Vehicle) al mărcii. Sistemul său de propulsie include un motor central V12 aspirat de 6,5 litri combinat cu trei motoare electrice, dintre care unul este integrat în noua transmisie cu dublu ambreiaj și 8 trepte. Dispunând de un cuplu maxim de 725 Nm la 6750 rpm și o putere maximă de 1015 CV, Lamborghini Revuelto atinge o viteză maximă de peste 350 km/h cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 2,5 secunde.

Adaugă un comentariu

Articole similare