Ce paradox! În plină recesiune, se vând mai multe mașini de lux în Rusia

În Rusia situația economică nu e prea bună, cu toate acestea, deși vânzările de mașini noi au scăzut, rușii cumpără tot mai multe automobile de lux.

O analiză realizată de Reuters arată că singurul segment pe care s-a înregistrat creştere a fost cel al vehiculelor de lux. Vânzările de Porsche, Bentley, Rolls-Royce şi Lexus au crescut anul trecut, în timp ce vânzările de maşini noi au scăzut anul trecut cu 36%.

“Este bizar. Chiar în situaţia declinului accentuat al economiei, aceste branduri înregistrează creşteri ale vânzărilor”, a spus analistul Tim Urquhart, de la IHS Automotive, citat de theglobeandmail.com.

Specialiștii spun că rușii consideră mașinile de lux o investiție durabilă, în condițiile în care rubla se depreciază de la o zi la alta. Analiștii consideră că ruşii bogaţi vor de asemenea să-şi păstreze banii mai degrabă în vehicule de lux decât în ruble volatile.

În plus, automobilele de lux sunt și vizibil mai ieftine: un nou Porsche 911 Turbo S Cabriolet costă 11,8 milioane de ruble , aproximativ 151.000 de dolari în Rusia, în SUA, acelaşi model costă 200.000 dolari.

Adaugă un comentariu

Articole similare