Ce plan îndrăzneț! O țară din Europa ar putea interzice motorizările diesel şi pe benzină

Viitorul sună “electric”. Din dorința de a scădea emisiile de dioxid de carbon, Germania este pregătită să adopte o lege prin care să interzică tranzacționarea mașinilor diesel şi pe benzină începând cu 2030.

Germanii prevăd ca în 14 ani să nu mai existe mașini diesel și pe benzină în țara lor. Politicienii nemți au în proiect o lege care ar urma să limiteze drastic posibilitatea vânzării de maşini cu motoare diesel şi pe benzină începând din 2030 în favoarea maşinilor electrice şi a celor cu propulsie hibridă.

Noua lege este menită să limiteze drastic posibilitatea de comercializare a maşinilor cu motoare diesel sau pe benzină pe teritoriul Germaniei în favoarea maşinilor electrice şi a celor hibride.

Cinci curiozități despre autostrăzile din Germania

Oficialii nemți vor să scadă cu până la 95% emisiile de dioxid de carbon până în 2050. Varianta finală a legii ar urma să apară în următorii doi ani.

“Va fi imposibil să reducem emisiile generate de transporturi fără o legislaţie care să impună direct sau indirect limitarea producţiei de maşini diesel şi pe benzină”, a declarat Oliver Krischer, vicepreşedinte al Partidului Verzilor din Germania.

Dacă planul va funcționa, germanii se așteaptă ca pe șoselele țării lor să circule în 2030 aproximativ 6 milioane de mașini electrice. Acum există doar 25.000 de automobile electrice. Pe lângă acestea circulă alte 30 de milioane de mașini diesel și 15 milioane pe benzină.

Adaugă un comentariu