Ce se întâmplă cu animalul de companie în cazul unui accident?

Niciun iubitor de animale nu s-ar gândi că-și pune în pericol animalul de companie atunci când îl transportă în mașină. Și totuși, testele au dovedit-o: nu există un sistem sigur pentru protejarea animalului în caz de accident.

 

Animalul de companie

Un nou studiu realizat de Centrul pentru Siguranța Animalelor (Center for Pet Safety – CPS) din Statele Unite a analizat cum se comportă în cazul unui accident sistemele de protejare ale animalelor – cuști, hamuri, coșuri etc., iar rezultatul a fost alarmant. Astfel, multe dintre produsele care pretind că ne protejează animalul de companie în cazul unui accident nu oferă de fapt niciun fel de protecție.

Animalul de companie

Studiul a fost făcut anul trecut în parteneriat cu Subaru of America, folosind manechine cu masa calibrată pentru a simula cât mai exact comportamentul unui animal în caz de accident. Niciun animal nu a fost rănit în timpul testelor. În cadrul testului au fost simulate accidente produse la o viteză de 50 km/h. Pentru a fi considerat sigure, cuștile și sistemele de fixare trebuie să rețină animalul de companie în interior și să rămână fixat în punctele de ancorare în timpul impactului.

Animalul de companieTotuși, majoritatea sistemelor de fixare și protecție se rupe în cazul unui accident, iar animalul de companie este împins în afara acestora, riscând rănirea și chiar moartea. Iată un videoclip realizat în rimpul testului, care demonstrează ineficiența celor mai multe dintre sistemele de protecție pentru animale.

Adaugă un comentariu