Auto Germania – Ce trebuie să faci înainte de a pleca la drum după ce ai achiziționat o mașină second-hand din Germania?

Prin intermediul acestei serii de articole marca Auto Bild România, dorim să oferim un sprijin persoanelor care și-au luat inima în dinți și vor să meargă personal în Germania pentru a-și achiziționa o mașină second-hand de calitate.

Ești cum nu se poate mai fericit. Ți-ai cumpărat o mașină excelentă din Germania. I-ai făcut numere de tranzit pentru 30 de zile și acum ești pregătit să pleci la drum. Totuși, ce ar trebui să mai faci înainte să pornești?

 

Mergi cu mașina la spălătorie.

 

În Germania, majoritatea șoferilor își spală singuri mașinile la spălătoriile de tipul Self-Service. Acest gen de spălătorii au început să capete popularitate și la noi în țară.

În funcție de gradul de murdărie de pe mașină, poți opta pentru mai multe sau mai puține minute de spălat. Unele stații funcționează cu monede de 50 de cenți, 1 sau 2 euro, în timp ce altele funcționează cu fise speciale. Ar fi o idee inspirată să faci curățenie și la interior.

 

Operații ușoare de mentenanță

 

Nu uita să completezi rezervorul cu lichid de parbriz. Întotdeauna trebuie să folosești lichid de parbriz pentru sezonul respectiv (vară/iarnă).

În cazul în care ștergătoarele autoturismului sunt vechi și deteriorate, ar fi o idee bună să oprești la o benzinărie sau la un supermarket și să cumperi unele noi. Drumul este deosebit de lung și nu ar vrea să ai probleme de vizibilitate în cazul unei ploi torențiale sau a unei ninsori abundente.

Asigură-te că autoturismul pe care îl conduci este dotat cu anvelope în stare bună. La acest aspect trebuie să fii deosebit de atent în timpul sezonului rece. O mare parte din mașinile second-hand comercializate în Germania vin cu două seturi de roți. În cazul acesta fericit, dacă mașina este încălțată cu anvelope de vară pe timp de iarnă, trebuie să le pui pe cele de iarnă. Riști o amendă în caz contrar, ca să nu vorbim despre riscul de accident, pe care sperăm că îl conștientizezi din plin.

Dacă vremea permite (peste 7 grade), poți conduce o mașină și cu anvelope de vară în sezonul rece. Dar nu te poți baza pe asta tocmai în sezonul rece și la un drum de 2.000 de kilometri. Iar dacă ești prins circulând cu anvelope de vară pe ninsoare, și sunt șanse mari să fii prins, vei primi o amendă de 60 de euro și un punct de penalizare, sau 80 de euro și un punct de penalizare în cazul în care ai fost implicat într-un accident care s-a datorat lipsei anvelopelor potrivite pe teritoriul Germaniei.

Trebuie să verifici presiunea în anvelope. Consultă tabelul mașinii cu presiunile și mergi la o benzinărie care dispune de un compresor cu manometru. Ar trebui să faci presiunea ‘la rece’, adică nu după câteva zeci sau sute de kilometri parcurși, ci cât mai devreme posibil. Apropo, presiunea corectă în pneuri îți aduce aduce un consum de carburant optim și cele mai bune caracteristici de manevrabilitate și siguranță de care este capabil vehiculul.

Chiar dacă motorul este curat și nu pare că are scurgeri de ulei, ar fi indicat să cumperi un bidon de ulei (consultă specificația autoturismului tău) pentru o eventuală completare pe drum. De asemenea, nivelul uleiului trebuie consultat atât la plecarea din Germania, cât și la sosirea la destinație în România.

Relaxează-te!

 

Ar trebui să-ți rezervi ultima zi a călătoriei tale din Germania pentru a mai vedea câteva din locurile turistice. De asemenea, ar fi o idee bună să mergi la cumpărături. Adu-le și celor de acasă un suvenir.

După ce ai terminat de pregătit mașina pentru drum, e momentul să te ocupi de tine. Este extrem de important să te odihnești corespunzător înainte de plecare, deoarece te așteaptă un drum de aproximativ 2.000 de kilometri. Uită de celebrele berării germane dacă te gândești să sărbătorești achiziția în ultima ta seară acolo, pentru că alcoolul consumat în exces îți va afecta dramatic somnul și capacitatea de concentrare de care vei avea nevoie în drumul tău spre casă.

 

Lista completă a articolelor: Auto Germania – Cum aduci o mașină din Germania: Ghid complet

Adaugă un comentariu