Cea mai mare acțiune de rechemare în service a devenit și mai mare. Recall-ul Takata bifează 65 de milioane de mașini

Suntem convinși că scandalul airbag-urilor Takata a ajuns la urechile voastre. Producătorul nipon de airbag-uri a ajuns în prim-plan din cauza gazului folosit între 2002 și 2014 pentru umflarea airbag-urilor. Până acum câteva zile, 30 de milioane de mașini (28,8 aflate în SUA) care folosesc airbag-uri Takata erau pe lista unui recall, însă acest document s-a mărit considerabil.

Conform NHTSA, recall-ul pregătit de Takata va fi extins cu încă 35 de milioane de mașini. Pe scurt, 65 de milioane de mașini folosesc airbag-uri Takata și trebuie să ajungă în service pentru înlocuirea modulelor.

Până în acest moment, modulul airbag produs de japonezi a provocat 10 decese. Ultimul dintre acesta a avut loc la începutul lunii trecute când o tânără de doar 17 ani a decedat în urma unui accident ușor. Airbag-ul s-a deschis, iar o bucată de metal din modul i-a secționat artera carotidă.

Până în acest moment, Takata a înlocuit 7,5 milioane de airbag-uri din cele 28,8 milioane. Deși în Europa nu au fost semnalate probleme, Toyota a decis să facă un recall pentru 1,3 milioane de mașini vândute pe Bătrânul Continent.

Sursa | NHTSA

Adaugă un comentariu