Iată cea mai scumpă Dacia second-hand din România. Merită?

Un anunț deosebit de interesant pentru colecționarii auto din România, a apărut zilele acestea pe un cunoscut site de vânzări auto. Un dealer auto din Constanța oferă spre vânzare un autoturism Dacia Sport 1410 în stare excepțională. Merită achiziționată cea mai scumpă Dacia second-hand din România?

Cei interesați ar trebui să știe de la început că nu vorbim despre o mașină ieftină. Prețul cerut pentru această Dacia second-hand este de 16.500 de euro. Însă, suma pare să fie corectă pentru o Dacia Sport 1410 care are la bord doar 800 de kilometri.

Autorul anunțului ne povestește că avem de-a face cu o adevărată capsulă a timpului'. De asemenea, dealerul specifică în anunț că aceste mașini erau fabricate manual în proporție de 50% și că este singurul autoturism din lume unde inginerii au ales să utilizeze un parbriz identic cu luneta.

Clasicul autoturism a avut un singur proprietar, este fabricat în 1989 și se prezintă într-o stare generală nouă'. Vine cu interiorul sigilat cu folia instalată de fabrică. Din păcate, sigiliul s-a uzat pe alocuri, dar a protejat perfect scaunele mașinii. În același timp, autoturismul este atestat ca vehicul istoric, ceea ce înseamnă că este scutit de taxe.

Dacia Sport s-a fabricat timp de 9 ani (între 1983 și 1992) și doar 5.185 de exemplare au fost produse. Inițial, au existat două motorizări. Modelul 1310 utiliza un propulsor pe benzină cu o capacitate cilindrică de 1.289 cmc și oferea o putere de 54 CP, iar modelul superior, 1410 venea cu un motor de 1.397 cmc și 65 de cai-putere. Din anul 1985 a fost disponibilă o transmisie manuală cu cinci trepte, până atunci existând în ofertă doar cea manuală cu patru trepte.

Așadar, dacă v-a cuprins nostalgia și doriți să aveți în garaj un exemplar Dacia Sport în stare perfectă puteți accesa anunțul aici.

Sursa foto: Autovit.ro

Adaugă un comentariu