Cea mai usoara masina sport din lume: nu credeai ca mai e posibil asa ceva!

Britanicii au o traditie indelungata in ceea ce inseamna masinile sport, si periodic apar producatori noi. Este si cazul Elemental, care doresc spargerea tiparelor oferind o masina sport ultra-usoara, potrivita atat pentru curse pe circuit cat si pentru utilizarea cotidiana.

Elemental RP1 foloseste extensiv fibra de carbon si aluminiul, rezultand o masina sport cu masa de numai 450 kg, destul cat sa le permita b ritanicilor sa proclame RP1 ca fiind “cea mai usoara masina sport din lume”. Motorul, furnizat de Ford, este un Ecoboost de 2,0 litri care devzolta 240 CP. Nu foarte mult dar, raportat la masa masinii, rezulta un raport impresionant de 500 CP per tona.

Aerodinamica este o componenta importanta in dezvoltarea unei masini sport, iar Elemental nu a neglijat acest aspect, anuntand ca modelul RP1 asigura o forta de apasare de 200 kg la 160 km/h.

O caracteristica importanta a masinii o constituie faptul ca proprietarul va putea sa isi seteze trenul de rulare dupa dorinta, folosind sistemul de management al masinii. Elemental RP1 ar putea fi prima masina sport care se adreseaza tinerei generatii consumatoare de Youtube si retele sociale, avand integrata o camera video si un sistem de telemetrie pentru inregistrarea turelor pe circuit.

Premiera urmeaza sa aiba loc la sfarsitul lunii, in cadrul Festivalului de la Goodwood.

Adaugă un comentariu