Ai un buget limitat? Acestea sunt cele mai ieftine mașini SH din România!

Tocmai ai luat permisul și vrei să-ți achiziționezi primul autoturism? Sau tocmai ți s-a mărit familia și ai nevoie de o mașină mai spațioasă? Am alcătuit o listă de mașini second-hand foarte ieftine pe care ți le poți permite cu un buget limitat.

Am avut mai multe lucruri în vedere pentru a găsi autoturismul corect cu un buget limitat. În primul rând ne-am dorit să fie înmatriculat în România, pentru a elimina sumedenia de drumuri necesare pentru înmatriculare în perioada aceasta de criză.

În al doilea rând am urmărit doar mașinile cu ITP valabil și implicit, stare tehnică bună. Desigur, nu te poți aștepta la un autoturism perfect la acest preț. Până la urmă, există telefoane care sunt de două ori mai scumpe.

Majoritatea mașinilor din lista noastră dispun de norma de poluare Euro 4. Numărul kilometrilor nu a reprezentat o variabilă pe care am luat-o în seamă, deoarece pretențiile unui rulaj minim nu ar trebui să existe la un asemenea buget.

 

  1. Seat Toledo din 2001: 620 de euro – link anunț

Ne-a plăcut starea optică a acestui Seat Toledo din 2001. Echiparea este una generoasă: 4 geamuri electrice, oglinzi încălzite și rabatabile, climatizare automată, jante aliaj, magazie CD, etc.

Distribuția a fost schimbată în urmă cu doar 17.000 km, iar inspecția tehnică periodică este valabilă. Vânzătorul a specificat și faptul că asigurarea și rovinieta sunt la zi.

Există urme de rugină la pragul din stânga, iar motorul a început să scoată fum albastru după revizie. După câteva cercetări, este posibil ca specificația uleiului să nu fie corectă, deci ar putea fi o rezolvare foarte ieftină. În caz contrar, lucrurile nu vor fi prea vesele.

Apreciem motorul de 1,6 litri cu 105 CP. Este unul dintre cele mai fiabile motoare pe benzină produse de Grupul VW, iar cei 347.000 km de la bord nu ar trebui să reprezinte o problemă. Autoturismul beneficiază de norma de poluare Euro 4. Prețul nu este negociabil.

 

  1. Daewoo Matiz din 2005: 699 de euro – link anunț

Iată că și-a făcut loc și un Matiz în lista noastră. Ne-a impresionat numărul redus de kilometri (doar 81.000) și starea bună a mașinii.

Este și cea mai nouă mașină din lista noastră, fiind fabricată în 2005. Norma de poluare este Euro 4, iar motorul de 796 cmc produce 52 CP și produce un sunet specific propulsoarelor cu trei cilindri. Consumul redus și dimensiunile compacte recomandă această mașină pentru livrări la domiciliu.

Interiorul se prezintă în stare deosebit de bună. Mașina este curată și nu putem identifica zone de uzură accentuată. Din păcate, exteriorul prezintă câteva urme de rugină, dar în limite acceptabile.

 

  1. Honda Civic din 1997: 700 de euro – link anunț

Știm, este cea mai veche mașină din listă, dar trebuie să menționăm că generația lui Civic Hatchback produsă între 1995 și 2001 este una dintre cele mai reușite.

Autoturismul beneficiază de un propulsor de 1,4 litri cu 90 CP și 120 Nm. Suficient pentru a mișca destul de vioi masa de doar 1.040 kg a mașinii.

Proprietarul spune că nu s-ar despărți de această mașină, dar are nevoie de una mai spațioasă cu patru portiere. Acesta nu recomandă mașina pentru familiști.

Totodată, proprietarul laudă rezervorul de lichid de parbriz, care pare că nu se mai termină: O am de 5 luni și nu i-am pus niciodată lichid de parbriz. Nu stiu cât are rezervorul ăla, dar l-am folosit în draci sperând să se termine!'.

Autoturismul nu beneficiază de ABS, dar dispune de geamuri electrice, sistem media cu bluetooth, și are ITP-ul efectuat recent. Mai multe piese au fost schimbate cu puțin timp în urmă.

 

  1. Peugeot 106 din 2003: 750 de euro – link anunț

Vă delectăm și cu un automobil produs în Franța. Micul Peugeot 106 vine cu un propulsor diesel și beneficiază de aer condiționat.

Autorul anunțului specifică un consum foarte redus (de 4-5 litri la suta de kilometri). De asemenea, ne spune că mașina arată și funcționează perfect'. Revizia a fost efectuată recent, afirmă vânzătorul. Tot recent a fost schimbat și kitul de distribuție și diverse piese la sistemul de frânare și de direcție.

Autoturismul are inspecția tehnică periodică valabilă și dispune de asigurare. Din păcate, proprietarul nu are de gând să mai negocieze prețul de 750 de euro.

 

  1. Opel Astra din 2002: 780 de euro – link anunț

Mașinile Opel din această perioadă sunt cunoscute pentru fiabilitate și pentru rezistența la uzură. Exemplarul de față are un rulaj de 208.000 km și dispune de un motor aspirat pe benzină de 1,6 litri.

Norma de poluare este Euro 4, iar inspecția tehnică periodică este valabilă până în iunie. Mașina dispune de o echipare descrisă drept full'. Tapițeria este din piele, scaunele sunt încălzite, iar oglinzile sunt acționate electric. În plus, mașina vine cu un set original de jante de aliaj și cu o evacuare sport.

 

  1. Mercedes-Benz Clasa A din 1998: 790 de euro – link anunț

Intrăm puțin și în zona producătorilor premium cu acest Mercedes-Benz A 170 CDI din 1998. Din punct de vedere vizual, mașina se prezintă corect, dacă este să luăm în calcul vârsta și numărul de kilometri.

Sub capotă identificăm un propulsor diesel de 1,7 litri cu 90 CP. Din păcate, norma de poluare este Euro 3, dar consumul este unul decent. Proprietarul specifică un consum de carburant de 5,7 l/100 km în regim extraurban, în timp ce în oraș, mașina consumă 7,5 l/100 km.

Dimensiunile exterioare reduse o fac ușor de parcat, iar distribuția pe lanț vă elimină câteva bătăi de cap pe termen scurt și lung – nu va necesita înlocuire decât dacă manifestă sunete specifice, dar nu riști să se rupă precum o curea de distribuție din cauciuc.

De când a fost adusă în țară, mașina a primit un set nou de amortizoare și arcuri pentru puntea din față, o pompă de apă nouă și a avut parte de un schimb de curea de accesorii. De asemenea, discurile și plăcuțele au fost schimbate.

Vânzătorul pune la dispoziție două seturi de roți. Mașina dispune de ITP până în luna octombrie.

 

  1. Ford Focus Turnier 2001: 830 de euro – link anunț

Avem în față un Ford Focus break din prima generație. Sub capota de culoare neagră se ascunde un propulsor pe benzină cu 101 CP. Norma de poluare este Euro 4, afirmă vânzătorul – se poate verifica rapid în cartea de identitate a vehiculului.

Kilometrajul indică 220.000 km, dar proprietarul ne spune că mașina nu are probleme de ordin tehnic. Recent, mașina a avut schimbat kitul de distribuție, a primit pivoți noi și o pompă nouă de benzină.

Sistemul de frânare beneficiază de plăcuțe noi, în timp ce sistemul de evacuare a primit o tobă intermediară nouă și un schimb de racord flexibil. Anvelopele și bateria au fost schimbate în 2018.

Autoturismul beneficiază de trapă manuală reglabilă pe două poziții, aer condiționat, patru geamuri electrice, închidere centralizată și de o unitate media modernă.

Toate actele sunt valabile, iar prețul este puțin negociabil doar la fața locului, anunță vânzătorul.

 

  1. Skoda Fabia Combi din 2002: 850 de euro – link anunț

Cea mai scumpă mașină din lista noastră este o Skoda Fabia Combi ce a ieșit pe poarta uzinei acum 18 ani. Sub capota ei se ascunde probabil cel mai reușit propulsor pe benzină produs de Grupul VW.

Rulajul de 205.000 km nu ar trebui să reprezinte o problemă și, după cum putem vedea din fotografiile anunțului, interiorul se prezintă în stare foarte bună.

Proprietarul ne anunță că mașina are ITP și asigurare valabile și că toate dotările sunt funcționale. Prețul este negociabil, iar certificatul de atestare fiscală poate fi eliberat pe loc.

Adaugă un comentariu