Primăvara înflorește inspirația și se simte chemarea de a picta pe mașini. De ce nu și pe un BMW iX?

De fapt lucrurile au pornit un pic invers în cazul de față: BMW Slovenia a început, oferind tinerilor artiști din zonă posibilitatea de a se exprima luânndu-l pe BMW iX pe post de pânză. Deja s-au adunat 50 de ani de la prima implicare a celor de la BMW în tema „artcars', prilej tocmai bun pentru a duce lucrurile mai departe.

Cea mai reușită interpretare a conexiunii dintre dezvoltare durabilă, artă şi mobilitate a fost realizată de Urban Klinkon, masterand la Academia de Arte Frumoase şi Design. Prezentarea BMW iX cu viziunea sa de deghizare artistică a avut loc în faza finală a evenimentului de la Cukrarna. Tânărul artist a adoptat o abordare foarte fresh pentru a proiecta opera de artă pentru competiţie. El a creat un model dinamic care foloseşte culori primare, puternice, aplicate sub forma unor linii trasate cu multă energie.

Urban Klinkon, autorul viziunii artistice câştigătoare a BMW iX, a declarat: “Să lucrez cu un brand global precum BMW este o oportunitate extraordinară de care am profitat cu entuziasm. Înţeleg dezvoltarea durabilă ca o tendinţă de a menţine eternitatea, precum şi natura, viaţa şi lumea din jurul nostru, unde fiecare pas, acţiune, chiar şi mişcare în expresia artistică contează. Prin urmare. m-am întors la elementele de bază şi am vrut să le fac mai semnificative. Am pornit de la trei culori de bază – galben, roşu şi albastru – şi o idee artistică de bază – o linie, care a căpătat mai mult sens şi viaţă nouă cu fiecare mişcare ulterioară. Aşadar, am combinat un automobil high-tech care permite o mobilitate durabilă, nu numai pentru conducătorul său, ci şi pentru mine ca artist căruia i s-a oferit ocazia să se exprime. Am numit interpretarea mea artistică o Schiţă, deoarece reprezintă începutul unei călătorii extraordinare şi viziunea mea despre împletirea artei, tehnologiei şi dezvoltării durabile. Sunt extrem de încântat că propunerea mea a fost învingătoare. Sunt sigur că acest succes îmi va deschide o nouă uşă în călătoria mea artistică şi aştept cu nerăbdare noi oportunităţi”.

La provocarea pictării pe BMW iX s-au evidențiat 17 artişti. Cele mai bune soluţii creative au fost căutate de un juriu de experţi format din Domagoj Dukec, directorul BMW Design, Alenka Gregorič, curator de artă contemporană şi director artistic al Cukrarna şi Galerija Tobačna, Miran Mohar, artist de renume internaţional, membru IRWIN şi prodecan al Academiei de Arte Vizuale şi Design AVA, Kristina Rutar, artist şi profesor adjunct la ALUO, şi Maša Gala, artist vizual, pictor academic şi membru KD 3kolektiv.

Adaugă un comentariu

Articole similare