Chevrolet Beast Concept: ultima zvâcnire înainte de era autodronelor care plimbă legume cu față umană?

Salonul american 2021 SEMA Show defășurat între 1 și 4 noiembrie a găzduit, printre altele, prezentarea senzaționalului concept Chevrolet Beast. Dincolo de obiect în sine, ne place ideea că se mai face și altceva decât ce se cere prin orientările politice. Atenție, dacă nu v-ați dat seama: declanșarea electrificării automobilelor a demarat sub presiune politică. Poluarea auto s-ar fi putut rezolva tehnic și altfel. Până una-alta, să-i dăm tare cu V8/benzină de 6,2 litri…

Iată ce ne prezintă în 2021 o marcă neaoșă din patrimoniul țării de peste „gârlă': nici mai mult, nici mai puțin decât „the Chevy Beast'! Oficial, avem aici un concept care umrărește să fie vitrina demonstrativă pentru abilitățile produselor din spectrul Chevy Trucks (automobile carosate și pickup-uri Chevrolet cu abilități tot-teren) și pentru piesele din colecția Chevrolet Performance Components.

Chevy Beast se bazează pe un șasiu de Chevrolet Silverado, oferă patru locuri și are sub capota din față un mic monstru mecanic: motorizare suptaalimentată V8 Chevrolet Performance LT4 de 650 CP. Cât despre transmisie: cutia de viteze automată 10L90 are 10 trepte, iar tracțiunea integral include reductor. Diametrul roților este de 37 de inchi. De acolo, de sus, arhanghelul Mad Max privește cu duioșie spre Chevy Beast.

Revenind pe lumea noastră pământească, vicepreședintele GM Performance & Motorsports, pe numele lui Jim Campbell, astfel a cuvântat: „Chevy Beast ridică la un nivel superior imaginea vehiculelor offroad americane de înaltă performanță. Avem în fața ochilor o viziune nouă privind prestațiile pe care le poate oferi Chevrolet Performance, marcă dedicată promovării performanței și personalizării automobilelor care are de-acum 50 de ani de experiență.'

Ar fi timpul să zicem și noi ceva. De exemplu: Chevy Beast arată ca un vehicul care putea să-și valorifice talentul atât în disciplina de motorsport numită rally-raid, cât și ca successor al clasicului Hummer în serviciul Forțelor Armate (a formațiunilor de intervenție rapidă, mai ales).

Adaugă un comentariu

Articole similare