Chinezii fac de toate – spune o vorbă occidentală. Prin YangWang U9 ei vor să acopere credibil și tema EV hypercar.

BYD (Build Your Dreams, acel grup din China care își trăgea seva inspirației cu câțiva ani în urmă din realizările BMW) a ajuns să producă mai tot ce ți-ar putea trece prin cap în materie de automobile și, recent, a prezentat hypercar-ul electric YangWang U9. Iată o chinezărie care nu va fi ieftină decât față de standardele segmentului său!

Coupe-ul YangWang U9 este primul reprezentant al mărcii YangWang, creată în cadrul grupului chinez pentru a oferi numai produse de top. YangWang U9 va fi propulsat de patru motoare electrice, chiar dacă forma sa (un pic „a la Lambo') este stilistic asimilabilă ideii de motor ICE de mare cilindree amplasat longitudinal-central.

Automobilul va dispune de 1115 CP și va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2,0 s – dacă ar fi să îi luăm în serios pe chinezi.

Cifra referitoare la prețul estimativ este de 137.500 de euro – ceva de natură să-I sensibilizeze mai degrabă pe bombardieri decât pe cunoscători. Fabricația va demara în a doua parte a anului 2023 și debutul comercial este așteptat în 2024.

taguri
Adaugă un comentariu