Circulația pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie a fost restricționată

CNADNR a anunțat că pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie traficul va fi restricționat pe un singur sens în vederea demarării reparațiilor la calarea de rulare și poduri. Conform autorităților, constructorul italian Impregilo s-a apucat să remedieze lucrările atât în zona viaductului Aciliu, cât și în cazul crăpăturilor din asflat.

În cazul în care constructorul nu va remedia degradările produse, CNADNR va contracta o altă firmă pentru lucrări. Mai mult, toate aceste cheltuieli vor fi suportate de constructor.

Cât despre apariția problemelor în dreptul viaductului Aciliu, experții tehnici menționează o execuție necorespunzătoare a corpului autostrăzii și scot din ecuație fenomenul de alunecare.

“Pe autostrada A1 Sibiu – Orastie Lot 3, tronson macinat de probleme cauzate de alunecarile de teren si de proasta executie a constructorului conform expertizelor oficiale ale autoritatilor, a fost instituita de miercuri restrictionarea traficului si “devierea de pe calea 2, pe calea 1, pe sensul Orastie – Sibiu, km 292+450 – km 270+335, in vederea executarii lucrarilor de remediere la calea de rulare si poduri. Precizam ca instituirea acestei restrictii este facuta in conformitate cu Planul de Management al Traficului aprobat de catre CNADNR SA cu nr. 92/45148/07.07.2015 si IGPR – D.R cu nr. 596.966/09.07.2015. Conducatorii auto sunt rugati sa respecte restrictia de circulatie instituita si semnalizarea rutiera existenta pe perioada mentionata”, scrie în comunicatul de presă emis de CNADNR.

Adaugă un comentariu