Mercedes-Benz Clasa A Sedan: Primele imagini oficiale

Mercedes-Benz a publicat primele imagini oficiale ale noului Clasa A Sedan. Modelul va debuta până la finalul anului, fiind așteptată o apariție în toamnă la Salonul Auto de la Paris.

Noul Mercedes-Benz Clasa A poate fi comandat în România

Noul Clasa A Sedan va fi liderul segmentului în materie de aerodinamică, urmând să abiă un coeficient aerodinamic de 0.22. Valoarea este foarte bună și aduce un consum redus în mediul extra-urban. Mercedes-Benz îl va produce pe noul Clasa A Sedan în Germania și în Mexic. Mai precis, au fost alese uzinele Rastatt și Aguascalientes.

Mercedes-Benz Clasa A Sedan L oferit pentru piaţa din China

Atât motorizările, cât și tehnologiile de la bord vor fi preluate de la varianta hatchback a lui Clasa A. Totodată, ampatamentul acestui model este de 2.72 metri, la fel ca la hatchback. Clasa A Sedan este o apariție nouă în gama Mercedes-Benz, dar nu este o surpriză pentru nimeni, deoarece producătorul german a anunțat-o încă din 2017.

Cum arată noul sistem de infotainment care va fi lansat pe noul Mercedes-Benz Clasa A

Astfel, gama de motorizări va avea un 1.33 benzină turbo de 163 CP și un diesel de 1.5 litri și 116 CP. Clasa A mai are un motor în ofertă, un 2.0 turbo de 224 CP, care ar trebui să ajungă și pe Clasa A Sedan. În prezent, pe piața din România, Mercedes-Benz Clasa A în varianta hatchback pleacă de la 30.297 euro cu TVA inclus.

Cea mai scumpă variantă, A 250, are un preț de pornire de 36.652 euro cu TVA inclus. Între timp, diesel-ul din gama Clasa A pornește de la 31.178 euro cu TVA inclus. Actualul Mercedes-Benz CLA pornește de la 29.970 euro cu TVA inclus, însă nu este vorba despre un model bazat pe noua generație a lui A-Class, ci pe cea care a fost înlocuită la începutul acestui an.

Audi A3, BMW Seria 1 și Mercedes-Benz Clasa A – Care pe care

Spre comparație, Audi A3 sedan are un preț de listă care pleacă de la 24.610 euro cu TVA inclus. BMW Seria 1 încă nu are o variantă sedan oferită în Europa, dar există această versiune de caroserie pe piața din China și ar putea să ajungă și la noi dacă nemții vor considera că există o cerere suficientă și pentru ea.

Auto Bild va publica o galerie foto completă a noului Clasa A Sedan în data de 26 iulie 2018. 

Adaugă un comentariu