Clienții Kia vor fi răsplătiți cu energie din surse regenerabile

Kia lucrează alături de rețeaua Ionity pentru a oferi soluții de încărcare eco-friendly pe autostrăzile europene. Datorită acestui recent parteneriat cu Digital Charging Solutions (DCS),  clienții Kia vor fi asigurați că activitatea lor de încărcare va fi compensată de energie regenerabilă.

Prin serviciul Kia Charge, Kia va determina cantitatea de energie pe care clienții săi europeni o folosesc pentru a-și încărca automobilele electrice și va achiziționa numărul echivalent de megawați-oră (MWh) cu certificate GO („Guarantee of Origin'). În cazul mărcii Kia, energia regenerabilă provine din energia eoliană, iar DCS va folosi certificatele GO pentru a încărca rețeaua cu mai multă energie „verde', care apoi alimentează punctele de încărcare și alte dispozitive electrice.

Furnizorii de energie „verde' generează energie cu emisii zero folosind resurse naturale, cum ar fi energia eoliană sau solară, care este apoi transformată în energie electrică. Un organism independent autentifică originea „eco' a fiecărei unități de putere produsă, măsurată în MWh, prin eliberarea unui certificat GO.

Jörg Reimann, CEO al Digital Charging Solutions: „DCS este un motor cheie în viitorul mobilității sustenabile la nivel mondial. Lucrând cu certificate „GO', garantăm că 100% din energia consumată în timpul fiecărui proces de încărcare EV este reintrodusă în rețea ca energie electrică de la turbinele eoliene europene. Acest lucru face ca cererea de electricitate verde să fie vizibilă pe piață și ajută la deschiderea drumului pentru un viitor mai sustenabil.'

 

Toată energia produsă, fie „verde' sau „gri', este pompată în rețea și nu poate fi identificată sau selectată după tipul de utilizare. Clienții Kia au libertatea de a încărca la orice punct de încărcare public și este imposibil pentru companie să controleze sursa de energie folosită pentru alimentarea fiecăruia. Colaborarea mărcii Kia cu DCS este un efort de a crește cantitatea de energie verde disponibilă în rețea, angajându-se să să echivaleze fiecare megawat-oră de energie utilizată în încărcarea publică a clienților cu energie 100% regenerabilă.

„Impingând mai multă energie „verde' în rețea, putem crește mixul energetic în favoarea unor surse mai sustenabile. În timp, sperăm să facem parte dintr-o rețea extinsă care poate lucra direct cu furnizorii de energie regenerabilă care oferă clienților facilități de încărcare 100% eco-friendly. Cu toate acestea, până când nu există absolut nicio energie „gri' în rețea, această ultimă acțiune este un pas ferm în direcția corectă', a declarat Jason Jeong, președintele Kia Europe.

Adaugă un comentariu