CNAIR vrea să obțină gratis de la WAZE localizarea gropilor de pe drumurile românești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar vrea să semneze un protocol cu Waze prin care utilizatorii aplicației să semnaleze companiei gropile de pe carosabil.

CNAIR ar dori ca utilizatorii Waze, aplicație de navigație disponibilă telefoanelor mobile cu sisteme de operare Android, iOS, Windows să semnalaze în aplicație existența gropilor de drumul național/autostrăzii pe care se află. Mai departe, Waze să trimită informațiile CNAIR, iar compania va ști unde trebuie să intervină.

‘Suntem în discuție cu ei, vrem să vedem exact cum va merge această colaborare. Ce cerem noi de la ei, ce cer ei de la noi, care vor fi condițiile și în cazul în care găsim o soluție utilă, da, o aplicăm fără probleme’, spune Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

Compania ar prefera să nu plătească bani pentru această colaborare. ‘Noi nu am vrea să plătim colaborarea căci prin parteneriatul cu noi le crește și lor cota de piață’, a specificat Șerbănescu.

Pe de altă parte cei care utilizează Waze chiar semnalează gropile întâlnite pe drum, acest lucru fiind chiar unul dintre punctele forte ale aplicației. Și în mod normal orice utilizator, chiar și un director din cadrul CNAIR, poate să observe fără efort situația în teren pe diferitele trasee.

Sursa: digi24.ro

Adaugă un comentariu