Cod galben de ninsori și viscol în jumătate de țară

Într-o informare transmisă autorităților, Administrația Națională de Meteorologie anunță că în perioada 21 martie, ora 18.00 – 25 martie, ora 8.00, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind, treptat, deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

ANM anunță ‘răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă’, și intensificări ale vântului. De la noapte, ninge în Transilvania, Maramureș și Moldova, apoi și în sudul țării În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/ 22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

Temporar, vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

Strat consistent de zăpadă în nordul Moldovei Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55 -70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Câteva județe vor fi integral sub cod galben (Suceava, Neamț, Harghita, Maramureș, Covasna și Brașov). De asemenea, zone montane din Bistrița-Năsăud, Bacău, Mureș, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Buzău și Vrancea vor fi sub avertizare de cod galben.

 

Adaugă un comentariu