Compania de design Pininfarina a fost salvată de la faliment. Cu ce preț?

Pininfarina, celebra companie italiană de design auto fondată în 1930 de Battista “Pinin” Farina, a fost salvată de la faliment după ce indienii de la Mahindra au plătit 168 de milioane de euro.

Din pricina problemelor financiare, Pininfarina a fost scoasă la vânzare pentru o sumă destul de mică în raport cu istoria sa, scrie roadandtrack.com.

Miliardarul indian Anand Mahindra, boss-ul conglomeratului Mahindra&Mahindra, a plătit pentru 76% din acțiunile Pininfarina doar 25,3 milioane de euro. Restul de bani se vor regăsi într-o investiție de 20 de milioane de euro și o garanție de 114 milioane de euro pentru creditori. “Relația cu Ferrari va continua”, a încercat să liniștească apele Krishna Bala, purtător de cuvânt al Mahindra.

De-a lungul vremii, designerii italieni de la Pininfarina și-au pus amprenta pe nume grele din industria auto mondială ca Ferrari, Maserati, Mercedes, BMW, Fiat, Lancia, Alfa Romeo sau Rolls-Royce. Totodată designerii au desenat și trenuri de mare viteză, autobuze, yahturi sau chiar avioane.

Adaugă un comentariu