Continental investește 4.000.000 € la Timișoara, pentru un aer mai curat

Continental va instala un sistem mai performant de tratare a aerului la fabrica de anvelope de la Timișoara, o investiție de 4 milioane de euro.

Citește și:

Continental dezvoltă un cod de etică pentru utilizarea inteligenței artificiale

Continental investește 33 de milioane de euro pentru extinderea clădirii de birouri din Timișoara

Continental reduce investiţiile, după ce profitul operaţional aproape s-a înjumătăţit în primul trimestru

Continental a anunțat investiția a patru milioane de euro într-un sistem mai performant de tratare a aerului, la fabrica de anvelope de la Timișoara. Aceasta are circa 2.500 de angajați și produce anvelope pentru autoturisme și pentru autoutilitare ușoare. În cei 20 de ani de activitate, fabrica de la Timișoara a produs circa 250 de milioane de anvelope.

Noul sistem de tratare a aerului folosește tehnologia Regenerative Thermal Oxidation (oxidare termică regenerativă) pentru a elimina, la temperatură înaltă, compușii volatili emiși în procesul de producție al anvelopelor. Acest nou echipament va putea trata până la 120.000 de metri cubi de aer pe oră, spune Continental.

Instalarea echipamentului va începe cât de curând, Continental programând teste și măsurători de emisii pentru primăvara lui 2021. Actualul echipament care se ocupă de tratarea aerului are o vechime de doar cinci ani.

„Sustenabilitatea este o direcție strategică pentru fabrica noastră de anvelope din Timișoara, și este un subiect pe care îl tratăm cu toată seriozitatea. Această investiție este parte din strategia noastră pentru dezvoltare durabilă. Continuăm să ne concentrăm pe eficiență, productivitate și protecția mediului’, a declarat Carlos Bernabé, director general al Continental Anvelope Timișoara.

Adaugă un comentariu