Coronavirus – Înmormântări ca la „drive-thru” în Spania

Spania a impus restricții stricte la fel ca și alte țări europene, privind desfășurarea înmormântărilor. Doar cinci persoane au voie să fie prezente la funeralii, pentru a-și lua rămas bun, iar totul durează 5 minute, conform CNN, care mai notează că dricurile trec prin fața bisericii ca mașinile printr-un drive-thru.

La fiecare 15 minute, în fața crematoriului de la cimitirul „La Almudena’ din Madrid, cel mai mare din capitala Spaniei, trage câte un dric. Preotul Edduar vine îmbrăcat în portul specific pentru slujbele de înmormântare și-i salută pe cei cinci membri ai familiei celui decedat care au voie să participe la eveniment.

Participanții la înmormântare sunt obligați să țină distanța unii față de ceilalți, a notat CNN într-un reportaj despre cum decurg funeraliile în Spania în timpul pandemiei. Totul durează maximum cinci minute, timp în care preotul spune rugăciunile și stropește coșciugul cu apă sfințită. Nu este nici timp, nici permisiunea pentru altceva. Sunt timpuri grele chiar și pentru serviciul funerar, care se desfășoară „pe repede înainte’.

Imediat ce dricul se îndepărtează, un altul îi ia locul. Scurtele slujbe se desfășoară într-un ritm constant. Sunt scene ciudate chiar și într-unul dintre cele mai mari cimitire din Europa de Vest, care a cunoscut efectele devastatoare ale foametei, ale războaielor mondiale sau gripei spaniole.

Sursa: libertatea.ro

taguri
Adaugă un comentariu