Coronavirus: Trafic redus cu peste 90% în perioada Paștelui la punctele de frontieră

Traficul persoanelor și autoturismelor la punctele de frontieră a scăzut cu peste 90% în perioada sărbătorilor pascale față de aceeași perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

În ultimele 48 de ore, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control aproximativ 24.500 de persoane, cetățeni români și străini, şi peste 16.700 de mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 13.600 de persoane cu 9.500 de mijloace de transport, iar pe cel de ieşire, 10.900 de persoane, cu 7.200 de mijloace de transport’, a precizat Poliția de Frontieră Română, în cadrul unui comunicat de presă.

Cea mai tranzitată frontieră este în continuare frontiera comună cu Ungaria, pe unde, în același interval de timp, au intrat în țară aproximativ 9.600 de persoane, cu peste 6.500 de mijloace de transport, din care 5.600 de automarfare. În această perioadă, formalitățile de frontieră au urmat aceeași procedură, în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de echipaje de poliţie şi jandarmi, pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare. În aceeași perioadă, polițiștii de frontieră au constatat 14 fapte ilegale, iar valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la peste 7.000 de lei.

Adaugă un comentariu