Covorașele auto – accesoriile necesare pentru siguranță și confort la drum

Covorașele auto sunt niște accesorii esențiale pentru mașinile folosite intens. Și cine nu-și folosește la maximum mașina în zilele noastre? Prea puțini dintre noi își permit luxul de a ține mașina în garaj, spălată, lustruită și neutilizată. Drumurile lungi și dese fac parte din peisajul vieții noastre de zi cu zi. Prea puține călătorii ne fac însă cu adevărat să ne simțim bine, confortabil, în siguranță. Pentru că nu dăm importanță unor detalii aparent nesemnificative dar în realitate de mare efect: aspectul interiorului mașinii și efectul asupra sănătății noastre fizice și mentale. Setul potrivit de covorașe auto poate face minuni pentru mașina ta.

Importanța covorașelor auto

Covorașele auto adaptate tipului de mașină înseamnă mult mai mult decât niște simple bucăți de cauciuc sub picioare. Ele reprezintă ordine, confort, stare de bine, plăcerea de a călători și de a te simți bine în mașina ta. Rolul lor este aparent de a ține la distanță umezeala, praful, substanțele corozive și de a ajuta la menținerea integrității și curățeniei mașinii. În realitate rolul lor este de a oferi senzația de ordine într-o lume din ce în ce mai haotică. Da, covorașele auto, curățenia din mașină, mirosul plăcut și aspectul ordonat pot întări senzația de siguranță la drum și de calm la volan. Și câtă nevoie avem de calm la volan!

Covorașe care merită cumpărate

Nu toate covorașele au fost create egale dacă putem spune așa. Unele merită cumpărate și folosite iar altele mai mult te încurcă și pot provoca pagube serioase dacă te împiedici cumva în ele în timpul condusului. Seturile de covorașe auto care merită cumpărate sunt cele originale, create de producătorii mașinii tale. Ele se pot comanda din magazine online cum ar fi PTC Auto. Avantajul comenzilor dintr-un magazin specializat este că produsele sunt într-adevăr originale.

Covorașele originale nu sunt cele universale pe care le poți cumpăra din orice benzinărie de pe marginea drumului. Cele mai bune covorașe auto vor avea întotdeauna forma podelei mașinii tale și vor trebui comandate ținând cont de modelul de mașină și de forma interiorului. În plus, covorașele auto ar trebui să se potrivească perfect sistemelor de prindere deja existente în mașina ta. Niște covorașe fără sisteme de prindere nu oferă garanția menținerii confortului și curățeniei.

Caracteristicile covorașelor

Setul ideal de covorașe auto ar trebui să fie fabricat din cauciuc moale, rezistent dar flexibil, fără miros, cu întărituri pentru călcâi, sisteme de prindere, margini înalte și textură rugoasă care să nu lase apa și praful să se împrăștie cu ușurință peste tot. Covorașele trebuie să fie fixe sau fixabile, să nu alunece sub picioarele pasagerilor mici sau mari și să-și îndeplinească perfect rolul pentru care sunt folosite: acela de a ușura munca de întreținere a mașinii și de a ajuta la menținerea unui aspect plăcut al interiorului. Covorașele pot fi fabricate din mai multe tipuri de materiale textile sau cauciucuri pentru a satisface cât mai bine cerințele estetice ale clienților. Indiferent de culoare sau textură covorașele trebuie folosite pentru a menține integritatea caroseriei și pentru a feri mochetele originale de orice substanță lipicioasă, acidă sau doar apoasă care ar putea intra în contact cu ea. Numai așa ne putem asigura de o durată de viață lungă pentru mașină și nu doar de o viață lungă ci și de una cu un nivel de mentenanță care tinde spre zero.

Covorașele și sănătatea

Dorința de a ne dezvolta pe toate planurile, de a călători, de a deveni antreprenori și de a avea totul în cel mai scurt timp ne face să investim în mașini din ce în ce mai rapide, mai sigure și mai confortabile. În același timp, numărul de ore petrecut în mașină crește simțitor de la un an la altul. Iar timpul petrecut la volan nu este de cele mai multe ori un timp de calitate. Sedentarismul pune presiuni mari asupra organismului uman, oboseala își spune cuvântul, iar graba ne face să nu mai ținem cont de confort. Cine mai stă să se gândească ce înseamnă dezordinea din mașină și ce efecte are asupra psihicului? Cine dă importanță unui banal set de covorașe auto, unor huse de calitate pentru banchete, unor tăvițe pentru portbagaj, bandouri laterale, protecții pentru praguri sau alte accesorii? Poate doar cei care au prea mult timp la dispoziție.

Ordinea și relaxarea

Un scurt citat spune că dezordinea din casă reflectă dezordinea din minte. Tot la fel o mașină plină de praf, umezeală, lucruri aruncate la nimereală, uitate prin colțuri de portbagaj sau canapele, pe jos sau prin torpedou reflectă o agitație mentală nesănătoasă care poate fi calmată doar printr-o decizie fermă de a nu mai neglija interiorul mașinii și de a face lucrurile să meargă mai bine. Având în vedere că niște accesorii simple pentru mașină cum ar fi un set de covorașe auto costă puțin și țin mult achiziția lor este o idee cât se poate de înțeleaptă. Iar în lumea noastră agitată, orice sursă de confort, calm și plăcere merită luată în considerare având în vedere că suntem mereu pe drumuri, mereu în grabă și mereu mai singuri cu noi înșine.

Mașina ta poate fi sursă de plăcere pentru tine și familia ta. Iar această sursă de bine poate fi întreținută cu puțină implicare, puțini bani și ceva dorință de mai bine. Nu costă mult să ai o viață mai bună. E doar senzația că printre alte sute de lucruri obligatorii mai trebuie să-ți umpli timpul și cu altele opționale. În realitate aspectul mașinii nu este opțional pentru că te transformă zi de zi dintr-o persoană veselă și mulțumită într-o persoană plină de nervi când intri într-o mașină plină de praf din care abia aștepți să ieși.

Alătură-te și tu șoferilor care au înțeles că a petrece mult timp în mașină este o necesitate însă a petrece timp de calitate este esențial. Alege să investești câte puțin în fiecare lună în confortul tău și al mașinii tale comandând covorașe auto de calitate, produse responsabil de oameni care știu ce înseamnă mașina și câtă importanță are aspectul ei în viața ta de zi cu zi.

Adaugă un comentariu