Crossover pe baza lui Audi TT

Audi se gandeste sa extinda gama TT cu un crossover sportiv cu patru usi.

Audi a prezentat la Salonul de la Beijing un concept care imbina sportivitatea lui TT cu polivalenta unui crossover.

Cu 4,39 metri lungime, 1,85 metri latime si 1,53 metri inaltime, Audi offroad concept are gabaritul unui Audi Q3 dar este cu 8 cm mai scund decat acesta.

Propulsia este asigurata de un sistem hibrid similar ca idee celui de la Lexus RX.

Puntea fata este antrenata de un motor turbo pe benzina cu injectie directa 2.0 TFSI, de 292 CP si 380 Nm si un motor electric de 40 kw si 220 Nm integrat in cutia de viteze e-S tronic care transmit puterea prin intermediul cutiei e-S Tronic.

Total independent si fara nicio legatura mecanica cu puntea fata, un al doilea motor electric de 85 kw si 270 Nm antrneaza puntea spate. Puterea totala a asamblului este de 408 CP si 650 Nm, consumul mediu anuntat fiind de numai 1,9 l/100 km.

In fata puntii spate sunt amplasate bateriile Li-Ion de 12 kwh, racite cu apa care confera o autonomie maxima in mod electric de 50 km. Sistemul hibrid functioneaza in trei moduri:

– electric EV, cand doar motorul din spate propulseaza masina

– hibrid, cand functioneaza toate trei motoarele, cel electric din fata avand si rol de generator

– sport, toate trei motoarele functioneaza impreuna pentru o dinamica de top.

Pe acest concept Audi prezinta tehnologia Audi Wireless Charging care permite incarcarea bateriilor fara cablu. Practic, masina este asezata pe o placa cu o bobina si un invertor amplasata la locul de parcare si conectata la retea. Procesul de incarcare incepe automat cand masina este amplasata pe placa si se opreste cand bateriile sunt complet incarcate. Timpul de incarcare este similar cu cel de la incarcarea conventionala cu cablu.

Adaugă un comentariu