Cu ce mașini s-au deplasat atacatorii de la Paris

131 de persoane au fost ucise şi alte 352 rănite în urma unor atentate teroriste multiple care au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Printre persoanele care şi-au pierdut viaţa se numără şi 20 de cetățeni străini dintre care doi sunt români.

Opt teroriști au pus pe jar Parisul vineri seară. Formați în trei echipe, aceștia au omorât 131 de oameni și au rănit alte 352 de persoane. Teroriștii s-au deplasat în mijlocul Parisului la bordul a două mașini comune, tocmai pentru a nu atrage atenția.

Conform procurorului general, prima echipă a fost compusă din trei atacatori kamikaze și a acționat în zona Stade de France.

Cea de-a doua, aflată la bordul unui autoturism Seat Leon, negru, a deschis focul asupra teraselor cafenelelor şi restaurantelor, iar cea de-a treia echipă, care s-a deplasat cu un autoturism Volkswagen Polo, fiind compusă din trei persoane, a atacat sala de spectacole de la Bataclan.

La Charlie Hebdo, cu Citroen

În urmă cu aproape un an, pe 7 ianuarie 2015, sediul din Paris al săptămânalului satiric Charlie Hebdo a fost atacat. 12 oameni au fost omorâți, 11 au fost răniți. Cei doi atacatori s-au deplasat la locul atacului cu un Citroen C3, de asemenea de culoare neagră.

Vezi aici imagini cu Seat-ul folosit în atacuri

Adaugă un comentariu

Articole similare