Cum poți să ceri taxa auto fără o acțiune în instanță

În luna august Executivul adopa un proiect de act normativ care prevedea că persoanele care au achitat taxa specială pentru autovehicule, taxa de poluare sau taxa pentru emisii poluante pot solicita restituirea integrală a sumei achitate fără a mai merge în instanță.

Dar acest act nu poate funcționa fără o procedură. La finalul lunii decembrie, Fiscul și Ministerul Mediului au lansat în dezbatere publică procedura de restituire, iar acesta a fost publicată.

Pentru restituirea vechii taxe auto, contribuabilii vor trebui să depună la organele fiscale competente o cerere și o serie de documente.

restituire taxa auto

Modelul cererii de restituire taxa auto

Iată documentele suplimentare de care vei avea nevoie pentru restituirea taxei auto

– actul de identitate al persoanei fizice/al reprezentantului persoanei juridice, împreună cu împuternicirea dată acestuia (copie);

– documentul care atestă plata taxei de poluare (în lipsa acestui document, verificarea plății se va face în baza informațiilor deținute de autorități)

– cartea de identitate a vehiculului și certificatul de înmatriculare (original + copie)

Toate aceste documente, împreună cu cererea de restituire se depun la registratura organului fiscal competent sau sunt trimise prin poștă, neapărat cu confirmare de primire.

Citește și: OFICIAL – Taxa auto achitată în baza legislației vechi va fi restituită integral și fără a deschide o acțiune în instanță

Atenție! Cererea va putea fi depusă până la 31 decembrie 2020. De asemenea, contribuabilul trebuie să menționeze și contul bancar în care se vor face plățile.

Via | AvocatNet