Cum vor să facă unii bani! Cei care sunt programați la examenul auto își vând locul cu 200 de euro

Situație îngrijorătoare în marile orașe ale României: viitorii şoferi sunt obligaţi să aştepte şi patru luni până să fie programaţi la proba de traseu. Dar, așa cum era de așteptat, au apărut și speculanții de ocazie. Astfel, cei care au un loc disponibil și-l vând pentru 200 de euro. Timpul costă bani, nu?

Tot mai mulți elevi care termină școala de șoferi sunt obligaţi să aştepte luni bune până să fie programaţi la proba de traseu, după ce au promovat examenul scris. De vină este să fie numărul mic de poliţişti examinatori.

„Mi se pare inacceptabil să aştept trei luni ca să dau proba practică. Tind să cred că o e înţelegere între şcolile de şoferi şi DRPCIV. Este evident că trebuie să iei ore suplimentare şi nu puţine. Plus că, dacă nu iei din prima, mai ai cel mult o şansă să dai examenul până să expire şcoală’, a declarat o tânără pentru adevarul.ro.

Unii fac afaceri

Examenul pentru obţinerea carnetului de conducere le poate aduce bani frumoşi unor candidaţi inventivi. Aceştia profită de faptul că susţinerea probei de traseu, se face la patru luni de la înscriere şi îşi vând locul pentru examen. Prețul cerut? 200 de euro.

Adaugă un comentariu