Excelent final de an la Dacia: în noiembrie, marca românească a lăsat în urmă Skoda și Kia la vânzări în Europa!

Dacă toată țara ar funcționa cum funcționează Dacia, am fi rugați frumos să intrăm în Schengen: în mod cu totul remarcabil, marca românescă a surclasat luna trecută șapte mărci mainstream foarte competitive – europene și asiatice – la vânzările pe plan European!

Datele lunii noiembrie, așa cum le-a sintetizat Asociația Constructorilor Europeni de Automobile, arată că Dacia a vândut în Uniunea Europeană 39.802 automobile, devenind astfel o prezență redutabilă în segmentul mainstream. Printre concurenții surclasați s-au numărat Skoda (cu 38.175 de automobile vândute), Fiat (31.469 de automobile vândute), Hyundai (35.616 de automobile vândute), Kia (cu 32.396 de automobile vândute), Ford (cu 33.511 automobile vândute), Opel (cu 25.352 de automobile vândute).

Vorbim despre mai mult de un million de vehicule comercializate în zonă în decursul celei de-a unsprezecea luni a anului 2022. Fondul situației este favorabil pentru toată lumea, cum s-ar zice: pe final de an, piața auto europeană a înregistrat o creștere de 17,4%, conform datelor furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile. Cifra respective se referă la Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, Elveția, Lichtenstein, Norvegia și Islanda. Tendința este favorabilă, ținând cont că piața înregistrase un regres de 5,8% de-a lungul precedentelor 10 luni în comparație cu situația din 2021.

Adaugă un comentariu

Articole similare